Bitcoin het meest populair op Bitvavo, solana in de achtervolging

Louise de Graaf


De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo zet iedere vrijdag de meest verhandelde crypto van de afgelopen werkweek op een rijtje. Nu de beslissing voor Bitcoin (BTC) beursfondsen op ieder moment binnen kan komen, neemt bitcoin de koppositie in beslag. De focus ligt echter niet volledig bij de koning der cryptocurrencies. Er zijn ook enkele altcoins die opvallend veel verhandeld zijn de afgelopen week.


1e week 2024 brengt meteen een spektakel voor bitcoin

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin populairder dan altcoins

Bitvavo heeft de top 5 meest verhandelde crypto vandaag op sociale mediaplatform X vrijgegeven. Bitcoin stond deze week met ruime afstand aan kop, met 14 procent van de handelsactiviteit. Bitcoin staat als grootste crypto van de industrie vaak op de eerste plek, maar dit is allesbehalve een zekerheid.

Nu er veel te doen is om de mogelijke komst van een lading Bitcoin beursfondsen, ofwel spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), krijgt ‘s werelds grootste crypto echter veel aandacht binnen de crypto-gemeenschap.

Al maanden zijn alle ogen gericht op 10 januari. Dat is namelijk de dag waarop de laatste deadline valt voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Volgens veel analisten zullen we maandag 8, dinsdag 9 of woensdag 10 januari een massa-goedkeuring tegemoet zien.

Er gaan echter ook veel geruchten dat de toezichthouder vandaag nog een berg ETF’s goed zal keuren. Hoe dan ook willen veel investeerders de boot niet missen en kopen om die reden bitcoin.

Solana op stoom

Solana (SOL) neemt met 9 procent van het totale handelsvolume een tweede plek in beslag. Het komt niet geheel als een verassing, aangezien solana de afgelopen weken keer op keer een van de meest populaire munten is op Bitvavo.

De top 3 wordt aangevuld met tellor (TRB), dat verantwoordelijk is voor 6 procent van het totale handelsvolume van de afgelopen 5 dagen. Tellor is een zogeheten oracle netwerk, en de cryptomunt staat op plek 149 wat betreft marktkapitalisatie.

Sei (SEI) neemt de 4e plek in beslag met 5 procent van het handelsvolume. SEI is de native token van het Sei blockchainnetwerk en staat op plek 47 op de crypto-ranglijst.

Ethereum (ETH), de 2e grootste crypto van de sector, staat op plek 5 met 4 procent van het totale handelsvolume.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,108 SOL of 15,05 SEI! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment