Bitcoin herstelt voorzichtig, altcoins stuiteren

Louise de Graaf


De cryptomarkt is nog volop aan het herstellen van de vrij heftige crash van een paar dagen geleden. Door de spanningen tussen Israël en Iran was de markt angstig, maar ondertussen is de BTC koers wel weer wat gestabiliseerd. Altcoins kleuren ook flink groen, met hier en daar best een forse stijging.


Crypto radar: Bitcoin kust de $70.000 weer, markt presteert wisselend

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 3,2% gestegen tot $2,51 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €61.117 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,35%, nagenoeg verwaarloosbaar dus. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $64.760.

Dat is alweer een stuk hoger dan het dieptepunt van net onder de $60.000 op zondagavond, maar de druk op de koers blijft hoog. Het is nu zaak om zo snel mogelijk weer boven belangrijke niveaus van weerstand gekomen. Volgens analist Ivan Lagana van Crypto Insiders Premium ligt het eerste belangrijke niveau tussen de $66.000 en $68.000:

“BTC is over het weekend in elkaar gezakt. De koers lijkt nu te herstellen maar we komen alweer tegen sterke resistance aan. De zone tussen 66k en 68k is cruciaal om te breken voor de bulls. Breken we dit level niet dan lijkt het erop dat we verdere continuatie naar beneden zullen krijgen”, aldus Ivan

De hardste stijgers, waaronder RNDR

Er zijn veel stijgers in de top 50 te zien vandaag die, ondanks het huidige sentiment, met dubbele cijfers in het groen staan. Dit zijn de 5 hardste stijgers van vandaag:

 • Render (RNDR) steeg met 18,9% tot $9,08
 • The Graph (GRT) steeg met 12,5% tot $0,270
 • Fetch.ai (FET) steeg met 8,8% tot $2,23
 • Bitcoin Cash (BCH) steeg met 7,8% tot $518,51
 • Arbitrum (ARB) steeg met 7,1% tot $1,12

Dat zijn gezien het sentiment allemaal behoorlijke nette stijgingen. Als we uitzoomen zien we echter dat al deze coins uit de top 50 over de afgelopen 7 dagen nog diep in het rood staan.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

De hardste dalers, waaronder TAO

Bittensor (TAO), LEO Token (LEO) zijn de hardste en enige dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 2 altcoins zijn respectievelijk met 4,7%, 1,2% gedaald.

Dat er slechts 2 altcoins uit de top 50 in de min staan laat zien dat er sprake is van een serieuze ‘bounce’ op de altcoin markt. Vooral altcoins gingen hard onderuit tijdens de crash, maar wisten vrijwel allemaal ook weer direct hard te stijgen. Om weer op de niveaus te komen van voor de crash is er echter nog een hoop werk aan de winkel.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Bitcoin sterk boven $71.000, toncoin overstijgt cardano na aankondiging

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de goedkeuring van bitcoin en ethereum ETF’s op de beurs in Hongkong. Het is groot nieuws uit Azië en zorgde vrijwel meteen voor een positieve impact op de cryptomarkt.

Onder meer de aanvragen van China Asset Management zijn door de toezichthouder in Hongkong goedgekeurd voor de handel. Het is een belangrijke stap in de richting van verdere crypto adoptie in Azië. Belangrijk ook in context van het verbod op crypto dat nog steeds in China van kracht is.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment