Bitcoin herstelt licht, LINK en ADA blinken uit

Louise de Graaf


Na een vuurrode dag gisteren, ziet het er vandaag een stukje beter uit op de crypto markt. Bitcoin (BTC) staat voorzichtig in het groen en is met 1,4% gestegen in de afgelopen 24 uur. Verder is het vrij rustig op de markt, zoals we wel gewend zijn in het weekend. Maar toch zijn er hier en daar wat stijgers en dalers op te merken.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Blik op de crypto markt

De bitcoin koers is vandaag met 1,3% gestegen en wordt momenteel tegen een prijs van €38.178,00 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $41.600. Op het moment van schrijven is de koers enigszins gestabiliseerd na de harde daling van gisteren.

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar is met 0,8% gestegen, naar $1,71 biljoen. Het 24-uurs handelsvolume is hard gedaald naar $61,7 miljard terwijl dat gisteren nog meer dan $100 miljard was. Met een marktkapitalisatie van $799,4 miljard, omvat bitcoin 47,5% van de markt. 

De hardste stijgers, waaronder Chainlink

Gisteren was er maar een enkele cryptomunt die in het groen wist te komen en dat was litecoin (LTC). Gelukkig zien we vandaag meer cryptocurrencies in de plus, maar echt een spectaculaire dag vol met harde stijgers is het zeker niet.

De drie hardste stijgers uit de top 50 zijn:

  • The Graph (GRT) met 7,02%
  • Cardano (ADA) met 4,84%
  • Chainlink (LINK) 4,83%

Vooral Chainlink is opmerkelijk in deze lijst. Ondanks de recente correctie van eigenlijk de hele crypto markt, staat LINK over de afgelopen 7 behoorlijk netjes in de plus. 11% is LINK gestegen afgelopen week. Een indrukwekkende prestatie gezien de staat van de markt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De hardste dalers, waaronder Arbitrum

De drie hardste dalers uit de top 50 van de afgelopen 24 uur zijn:

  • SEI (SEI) met -3,92%
  • Lido DAO (DAO) met -2,78%
  • Arbitrum (ARB) met 1,96%

Met name Arbitrum heeft van deze drie altcoins een slechte week achter de rug. Over de afgelopen dagen staat ARB met maar liefst 17,7% onder water.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het is vandaag precies 90 dagen tot de volgende Bitcoin halving. Deze gebeurtenis vindt eens elke vier jaar ongeveer plaats en heeft de potentie om voor vuurwerk te zorgen. BTC wordt namelijk schaarser doordat de beloning voor miners wordt gehalveerd (vandaar de naam halving). Alle ogen zijn gericht op deze gebeurtenis, en het aftellen is begonnen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak €10 gratis!

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment