‘Bitcoin halving ook zeer positief voor aandeelhouders’

Louise de Graaf


Amerikaanse crypto-gerelateerde aandelen zoals MicroStrategy beginnen de week positief nadat bitcoin (BTC) voor het eerst sinds medio maart door de $72.000 steeg nu de bitcoin halving voor de deur staat rond 20 april.


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De bitcoin halving staat voor de deur, analisten positief

In de aanloop van de bitcoin halving later deze maand zullen de crypto-gerelateerde aandelen van bijvoorbeeld MicroStrategy (MSTR) blijven stijgen, aldus analisten van Benchmark zoals Mark Palmer. Dat schrijft CoinDesk op basis van een rapport.

Palmer wordt op dit moment gezien als de positiefste analist, na de rally van afgelopen maandag van bitcoin heeft de analist zijn prijsverwachting bijgesteld van $990 naar $1.875. Hij heeft nu officieel de hoogste verwachting neergezet van de vijf analisten die zijn ondervraagd door CoinDesk.

ā€œOnze nieuwe prijsverwachting voor de aandelen van MSTR is gebaseerd op de veronderstelling dat de prijs van bitcoin tegen eind 2025 $150.000 zal bereikenā€, schreef Palmer in een brief aan zijn klanten.

De waarde van MicroStrategy correleert sterk met die van bitcoin. Het bedrijf bezit namelijk een gigantische hoeveelheid BTC.

Crypto gerelateerde aandelen doen het goed op dit moment

In de marktopening op maandag steeg het aandeel (MSTR) met 5,8%, geholpen door een stijging van de bitcoin prijs met 3,4% naar $71.791.

Coinbase (COIN), de enige in de VS opererende cryptobeurs, steeg met 4,9% in de pre-markthandel, MicroStrategy, de grootste bitcoinbezitter van alle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven, steeg met 10%.

Het bitcoin exchange-traded fund van BlackRock, steeg ongeveer 6,5%. De CoinDesk 20 Index, een maatstaf voor de bredere cryptomarkt, steeg met 3,1% in 24 uur.

Van softwarebedrijf naar Bitcoin maxi

Palmer zei dat hij gelooft dat MicroStrategy zal kapitaalinjecties zal blijven uitvoeren en elke mogelijkheid zal pakken om geld uit zijn softwarebedrijf te halen om bitcoin in te slaan. Palmer schat dat het bedrijf tegen het einde van 2025 ongeveer 298.246 bitcoins bezit.

Palmer gelooft dus dat de aandeelhouders flink kunnen profiteren van de aanstaande bitcoin halving, die naar verwachting eind april zal plaatsvinden. Vooral ook vanwege nieuwe boekhoudstandaarden die bedrijven in staat stellen hun crypto-bezittingen op de balans bij te stellen aan de hand van de huidige waarderingen.


Crypto ontbijt: Eerste Bitcoin ETF bank, Solana netwerkproblemen & meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

MicroStrategy bijna 1-op-1 met bitcoin

De correlatie tussen de aandelen van MicroStrategy en bitcoin is tot nu toe dit jaar 0,96, terwijl een waarde van 1,00 zou betekenen dat ze 1-op-1 zouden zijn. Ondertussen is de correlatie tussen de aandelen van MicroStrategy en de SPDR S&P Software and Services ETF XSW, waarvan MicroStrategy een component is, 0,53.

MicroStrategy-aandelen zijn dit jaar tot en met vrijdag met 140,9% gestegen, terwijl de software-ETF met 1,1% is gestegen, bitcoin met 71% is gestegen en de S&P 500-index SPX met 9,3% is gestegen.

De markt een stapje voor blijven?Ā Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 584Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment