Bitcoin gaat naar $250.000 dit jaar, zegt bekende miljardair

Louise de Graaf


Volgens de gerenommeerde miljardair Tim Draper staat bitcoin (BTC) aan de vooravond van een krankzinnige waardestijging, mede dankzij de invloed van spot exchange-traded funds (ETF’s) en de aankomende halving van Bitcoin. Draper sprak tijdens de Paris Blockchain Week en deelde zijn visie op de toekomst van Bitcoin, die hij ziet stijgen naar indrukwekkende hoogtes de komende tijd.


Bitcoin ETF’s zetten herstel voort, positief signaal voor de koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

De magie van de halving en ETF’s

Een kritieke factor die volgens Draper zal bijdragen aan de waardering van bitcoin, is de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Deze financiële producten hebben niet alleen de interesse en kapitaalinstroom in het Bitcoin-ecosysteem vernieuwd, maar bieden ook een veilige haven voor beleggers die geïntimideerd worden door het vooruitzicht van het zelf bewaren van BTC. Dit blijft namelijk een vrij ingewikkeld proces voor nieuwkomers, ook voor doorgewinterde investeerders op de beurs.

Een nieuw tijdperk voor BTC na de halving

Met de vierde Bitcoin halvering op de agenda over iets meer dan een week, wijst Draper op de significante impact die deze halving zal hebben op de marktdynamiek. De BTC halving, een gebeurtenis waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blocks wordt gehalveerd, leidt tot een vermindering van de nieuwe aanvoer van BTC terwijl de vraag blijft groeien. Dit fenomeen van afnemend aanbod tegenover stijgende vraag is een basisprincipe van de economie en wijst op een mogelijke prijsstijging.

Drapers advies aan investeerders luidt dan ook: “Wed niet tegen de halvering.” Hij benadrukt het natuurlijke effect van vraag en aanbod, waarbij een afnemend aanbod en een toenemende vraag onvermijdelijk tot hogere prijzen leiden.

Door de combinatei van de succesvolle ETF’s en de halving ziet Draper de BTC koers voor het einde van het jaar naar $250.000 stijgen. Dat zal menig investeerder als muziek in de oren klinken. Het betekent namelijk een stijging van tenminste 250% vanaf de huidige koers.

Naast de technische en financiële aspecten van Bitcoin ETF’s en de halving, spreekt Draper over de toenemende adoptie van BTC als betaalmiddel voor goederen en diensten. Zijn vertrouwen in Bitcoin gaat verder dan alleen een investering; terwijl fiatvaluta’s worstelen met inflatie, ziet Draper bitcoin als een fundament van grote zekerheid, een middel voor mensen om zichzelf te beschermen tegen de volatiliteit van traditionele valuta’s.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment