Bitcoin faalt uitbraak en crasht, markt krijgt klappen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt vandaag rood. Gisteren steeg de koers tot een belangrijk level, maar de verkoopdruk is sindsdien fors toegenomen. Terwijl de koers significant lager staat dan 24 uur geleden, vangt de rest van de markt nog meer klappen op. In deze ochtendupdate brengen we je up-to-date van de huidige stand van zaken op de crypto markt


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin test resistance en daalt

Gisteren steeg bitcoin in de middag met enkele procenten tot een piek van boven de 43.700 dollar, die aan het begin van de avond werd bereikt. Vlak onder de 44.000 dollar ligt een sterke resistance, zoals gisteren duidelijk werd.

De koers maakte een scherpe daling en bereikte na enkele uren de onderkant van de steunzone tussen 42.200 en 42.700 dollar.

Na een licht herstel zorgde een nieuwe daling gedurende de nacht alsnog voor het verliezen van de eerder genoemde steunzone. Na een absoluut dieptepunt van vlak onder de 41.900 dollar heeft de koers geconsolideerd rond de 42.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.207 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.095. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,86% in de min.

Advertisement
Crypto markt bloedt, solana daalt 6%

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de meeste altcoins dieper in de min staan dan bitcoin.

De gehele top 10 cryptomunten kleurt rood. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 2,67% gedaald, ripple (XRP) met 3,80% en cardano (ADA) met 3,86%.

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de grootste verliezers van vandaag, met dalingen van respectievelijk 5,64% en 4,78%.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Amerikaanse rente blijft hetzelfde

Gisteravond werd bekend dat de Amerikaanse centrale bank, geheel volgens verwachting, de rente voor de vijfde keer op rij onveranderd laat. Daarmee blijft het rentatarief liggen tussen een bandbreedte van 5,25% tot 5,50%.

In de daaropvolgende persconferentie gaf Fed-voorzitter Jerome Powell aan dat er nog werk aan de winkel is. Hij gaf toe dat de inflatie aanzienlijk is afgenomen, ‘’maar het ligt nog steeds boven het doel van 2%’’.


Crypto update: markt kleurt donkerrood dankzij bitcoin’s prijsdaling

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin vandaag: PMI’s uit de Verenigde Staten

Ook vandaag wordt er belangrijke data uit de Verenigde Staten vrijgegeven.

Allereerst zal om 14:40 de wekelijkse eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding gepubliceerd worden. De verwachting ligt op 213 duizend, een lichte daling ten opzichte van de 214 duizend van vorige week.

Om 15:45 uur wordt vervolgens de productie inkoopmanagersindex (PMI) van de afgelopen maand naar buiten gebracht, gevolgd door de ISM productie inkoopmanagersindex. Beiden meten verschillende aspecten van de Amerikaanse productiesector.

Wat betreft de PMI uitgegeven door Markit Economics wordt er een waarde van 50,3 verwacht, terwijl deze vorige maand binnenkwam op 47,9.

Voor de PMI uitgegeven door het Institute for Supply Management wordt er een waarde van 47,2 aangenomen, wat een lichte daling zou zijn ten opzichte van de 47,4 van december.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,94 ADA of 21,81 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 20Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment