Bitcoin ETF’s overtreffen alle 500 ETF’s uit 2023 gezamenlijk

Louise de Graaf


De langverwachte bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) lanceerden afgelopen week en hebben binnen drie handelsdagen al zeer indrukwekkende volumes behaald.

De 11 spot bitcoin-ETF’s lanceerden afgelopen week donderdag op 11 januari en ze behaalden samen een volume dat drie keer hoger ligt dan alle 500 ETF’s die in 2023 samen lanceerden.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin spot ETF zien volume van $10 miljard in 3 dagen

Maandag was het Martin Luther King dag en waren alle financiële markten in de VS gesloten. Dat betekent dat de 11 bitcoin-ETF’s gezamenlijk in slechts drie dagen een volume bereikt hebben van maar liefst $10 miljard.

ETF-expert James Seyffart van Bloomberg publiceerde afgelopen nacht deze cijfers:

De bitcoin-ETF’s behaalden gisteren op 16 januari een volume van meer dan $1,9 miljard. In vergelijking behaalde alle 500 ETF’s die in 2023 lanceerden gezamenlijk slechts $450 miljoen in volume.

De beste ETF uit deze groep behaalde slechts $45 miljoen, meldt Bloomberg collega Eric Balchunas.
De best presterende bitcoin-ETF blijft onverwachts die van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het iShares beursfonds zag een netto instroom van bijna $498 miljoen in de afgelopen dagen.

Daarna volgt het fonds van Fidelity met een instroom van $422,3 miljoen en Bitwise met $237,0 miljoen.

De enorme uitstroom uit Grayscale, het grootste bitcoin fonds ter wereld

Het Grayscale fonds bestond al, maar werd samen met de goedkeuring van de andere ETF’s omgezet in een ETF. Het behaalde meer dan $5,17 miljard aan volume in de eerste drie dagen, maar daarvan was bijna $580 miljoen uitstroom.

Er wordt gespeculeerd dat veel beleggers de overstap vanuit het GBTC fonds van Grayscale maken naar de andere bitcoin-ETF’s omdat die vaak lagere kosten hanteren.

Beleggers vragen zich dan ook af waarom Grayscale er niet voor kiest om zijn kosten omlaag te brengen. Seyffart speculeert dat vandaag een dag kan volgen waarop de uitstroom groter dan de instroom is voor de bitcoin-ETF’s.

Ondanks het succes van de bitcoin-ETF’s, een product waar de markt jaren naar uitkeek, blijft een sterke stijging van de bitcoin koers vooralsnog uit.

De bitcoin koers schoot na lancering heel even richting $49.000, maar crashte een dag later naar de huidige regio tussen $42.000 en $43.000.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment