Bitcoin ETF’s maken sterke comeback deze week, optimisme in de markt

Louise de Graaf


Vorige week beleefden bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hun slechtste week sinds de lancering op 11 januari. Met vijf achtereenvolgende negatieve handelsdagen liep het sentiment op de cryptomarkt een flinke deuk op. Deze week hebben de fondsen echter weer naar behoren gepresteerd, waardoor investeerders weer vol vertrouwen naar hogere crypto koersen durven te kijken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Goede week voor bitcoin ETF’s

De Amerikaanse beurzen waren de afgelopen week alleen van maandag tot en met donderdag geopend. Vrijdag was namelijk een beursvrije dag vanwege Goede Vrijdag. In deze 4 handelsdagen hebben de fondsen een totaal van 845,4 miljoen dollar binnengehaald, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Het markeert een enorm contrast met een week eerder. Tussen 18 en 22 maart verloren de fondsen namelijk 890,7 miljoen dollar. Het was de eerste keer sinds de lancering dat 5 dagen achter elkaar meer geld uit de fondsen werd teruggetrokken dan er werd ingelegd.

De negatieve streak van vorige week werd op maandag verbroken met een nipte instroom van slechts 1 miljoen dollar. Het bleek echter het begin te zijn van een trendommekeer. Op dinsdag namen de instromen gigantisch toe, tot maar liefst 418 miljoen dollar. Woensdag volgde met 243,4 miljoen dollar aan instromen, en gisteren werd er nog eens 183 miljoen dollar geïnvesteerd. Op donderdag bereikten de beursfondsen tevens de opvallende mijlpaal van 500.000 bitcoins in beheer.

HODL15Capital liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat alle fondsen tezamen de afgelopen week 12.131 bitcoins hebben aangekocht. Ondanks de sterke comeback, is de instroom een stuk minder dan wat we van de weken ervoor gewend waren. In week 8,9 en 10 na de lancering werden stuk voor stuk meer dan 30.000 bitcoins aangekocht door de fondsbeheerders.

GBTC zet negatieve steak voort

Ook de afgelopen week is er nog geen einde gekomen aan de lange streak aan uitstromen bij Grayscale’s GBTC bitcoin ETF. Al sins de conversie tot een spot ETF wordt de crypto-vermogensbeheerder iedere dag geteisterd met netto-uitstromen. Ook de afgelopen week was dit weer het geval. In totaal is het fonds met bijna 1 miljard dollar gekrompen.

Binnen de ‘nieuwkomers’ is Blackrock al sinds de introductie het meest succesvol. Met een totale netto-instroom van ruim 617 miljoen dollar komt het ook de afgelopen week weer als winnaar uit de bus. Echter was het niet bepaald wat we van Blackrock gewend zijn. Fidelity kwam met een totale instroom van 610,5 miljoen dollar akelig dichtbij.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment