Bitcoin ETF’s kunnen doodsteek voor crypto exchanges worden

Louise de Graaf


De cryptowereld wacht met spanning op de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. Deze ontwikkeling, die samenvloeit met de verwachte halvering van Bitcoin in april 2024, zou volgens experts niet alleen de BTC-prijs kunnen opstuwen, maar ook een significante impact kunnen hebben op crypto-exchanges zoals Coinbase.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De impact van een Bitcoin ETF

Een spot Bitcoin ETF kan op twee manieren grote golven veroorzaken in de crypto-industrie. Ten eerste zou de goedkeuring een enorme prijsstijging kunnen veroorzaken. Zo was gisteren nog in het bitcoin nieuws te lezen dat Adam Back, CEO van Blockstream, voorspelt dat de prijs van Bitcoin zelfs zou kunnen stijgen naar $100.000.

Aan de andere kant waarschuwen Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas en ETF Store president Nate Geraci voor mogelijke negatieve gevolgen voor crypto exchanges. Geraci benadrukt dat een spot Bitcoin ETF een “bloedbad” zou kunnen betekenen voor deze platforms. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat het handelen in ETF’s doorgaans een stuk goedkoper is dan handelen op platforms als Coinbase, waar de transactiekosten maar liefst 0,6% zijn.

De toekomst van crypto-exchanges

De introductie van een spot Bitcoin ETF zou niet alleen zorgen voor meer prijsconcurrentie binnen de industrie, maar ook voor een verschuiving in waar investeerders hun geld plaatsen. Wellicht dat het voor veel investeerders veel antrekkelijker is om hun geld te stallen bij meer traditionele handelsplatformen in plaats van crypto exchanges, die zo nu en dan nog wel eens grote problemen kennen.

In 2022 genereerde Coinbase $2.4 miljard aan transactiekosten, wat 77% van hun totale netto-inkomsten van $3.1 miljard vertegenwoordigt. Hoewel het bedrijf actief werkt aan het diversifiëren van hun inkomstenstromen, onderstreept de mogelijke komst van een spot Bitcoin ETF de noodzaak voor deze platforms om hun afhankelijkheid van transactiekosten te verminderen en hun bedrijfsmodellen aan te passen.

Post Views: 10

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment