Bitcoin ETFs krabbelen terug en breken trend na slechtste week ooit

Louise de Graaf


De nieuwe bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) presteerden sinds hun lancering in januari sterker dan de meeste mensen hadden verwacht.

Daar was afgelopen week echter een uitzondering op. Vorige week hadden de Amerikaanse beursfondsen hun slechtste week ooit met vijf dagen op rij een forse netto uitstroom.

Deze week begint gelijk met een trendbreuk, maar heel overtuigend is het nog niet.


Bitvavo telt af: Gratis crypto voor alle Nederlanders voor bitcoin halving

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETFs zien netto instroom van $15,4 miljoen

Afgelopen week beleefden de Amerikaanse bitcoin-ETFs hun slechtste week ooit met een uitstroom van maar liefst $829 miljoen.

Op maandag 25 maart behaalden de fondsen eindelijk weer een netto instroom en daarmee is de sombere trend van afgelopen week gebroken.

Dat gezegd hebbende, is het echter maar een magere $15,4 miljoen waar de totale netto instroom gisteren op uitkwam.

Dat is de een na laagste netto uitstroom tot dusver. Alleen op 26 januari kwam het met $14,8 miljoen nog iets lager uit.

Dit komt doordat gisteren de instroom naar het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) op slechts $35,5 miljoen uitkwam terwijl de uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op maar liefst $350,1 miljoen uitkwam.

De redder in nood was ditmaal het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (GBTC), die gisteren een instroom ervaarde van $261,8 miljoen. Dat is toevallig de een na hoogste instroom ooit voor FBTC en zonder deze toename hadden we dus een netto uitstroom gisteren gehad.

Begint de interesse in de bitcoin ETFs af te nemen?

Ook het totale handelsvolume begint voor de fondsen wat af te nemen ten opzichte van de piek begin deze maand. De markt speculeert waarom de interesse lijkt af te nemen en of dit slechts een tijdelijk fenomeen is.

Onlangs zei Goldman Sachs, de grote Amerikaanse investeringsbank, juist dat de ETFs voor hernieuwde interesse zorgt onder zijn grootste klanten.

De slechte prestaties van de bitcoin-ETFs ging afgelopen week gepaard met een forse daling in de koersen. Echter hadden zogeheten whales afgelopen week een absurde hoeveelheid BTC gekocht en dat verklaart mogelijk de stijgende koersen van deze week, ondanks de prestaties van de ETFs.

Momenteel speelt ook de grote vraag of we binnenkort wel of niet ook de eerste ethereum (ETH) spot-ETFs in de VS krijgen. De ETF-experts van Bloomberg lieten onlangs weten dat zij inmiddels hier zeer pessimistisch over zijn.

De CFO van Grayscale, Craig Salm, zei daarentegen gisteren nog dat hij het hier niet mee eens is.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment