Bitcoin ETFs dichtbij goedkeuring in Hongkong, primeur voor Azië

Louise de Graaf


Hongkong gaat bitcoin (BTC) spot exchange traded funds (ETF’s) goedkeuren, meldt Reuters. Dit kan al op zeer korte termijn gebeuren en zal een unicum zijn in Azië. De goedkeuring van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zorgde toen voor een gigantische prijsstijging van bitcoin.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF’s in Hongkong

Bitcoin ETF’s kunnen deze maand al worden goedgekeurd in Hongkong, melden twee bronnen aan Reuters.

Dit maakt Hongkong de eerste stad in Azië waar bitcoin ETFs worden aangeboden. Dit is interessant aangezien verhandelen in crypto op het vasteland van China helemaal verboden is. Chinese bedrijven doen echter via omwegen wel mee in de handel van crypto, bijvoorbeeld via Hongkong, dat enige autonomie heeft.

De verwachting was dat de ETF’s pas later dit jaar zouden worden goedgekeurd. Regelgevende instanties hebben er echter vaart achter gezet, zodat ETF’s zelfs deze maand nog goedgekeurd zouden kunnen worden

Hongkong is niet helemaal meer de globale financiële hub die het ooit geweest is. Dit is mede door de heftige Covid-beperkingen in China, een stagnerende Chinese economie en oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Daarom lijkt dit voor Hongkong een stap in de goede richting. Zo zegt Adrian Wang, directeur van een cryptovermogensbeheerder in Hongkong, hier het volgende over:

“de betekenis van ETF’s in Hongkong is verstrekkend, omdat het nieuwe wereldwijde investeringen kan aantrekken en de adoptie van crypto naar een nieuwe hoogte kan stuwen”.

Volgens de bronnen zouden ten minste vier bedrijven aanvragen hebben ingediend om ETF’s te lanceren.

BTC ETF’s zorgen voor all time high

Bitcoin ETF’s zijn de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Zo heeft de VS begin dit jaar ETF’s goedgekeurd. Dit leidde ertoe dat de bitcoin koers ontplofte en vorige maand tot een nieuw all-time high van bijna $74.000 kwam. Sindsdien kijken steeds meer landen naar de VS om ook ETF’s goed te keuren.

Er was hoop dat ETF’s nog belangrijker zouden worden en dat bijvoorbeeld ook ethereum (ETH) ETF’s zouden worden goedgekeurd in de VS.  Het is echter nog maar de vraag of dit nog steeds gaat gebeuren.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment