Bitcoin ETF’s behalen historisch record met $1 miljard in een dag

Louise de Graaf


De recent goedgekeurde bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben gisteren een nieuw record behaald.

De beursgenoteerde fondsen behaalden op 12 maart een netto recordinstroom van meer dan $1 miljard.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s zien recordinstroom van $1 miljard onder leiding van BlackRock

De bitcoin-ETF’s hebben op 12 maart hun beste dag ooit meegemaakt en de mijlpaal van $1 miljard aan kapitaalinstroom bereikt.

Dat komt omdat vooral het bitcoin-ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, het gisteren heel erg goed deed.

Het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) behaalde een recordinstroom van maar liefst $849 miljoen. Dat is meer dan de meeste bitcoin-ETF’s sinds hun lancering hebben binnengehaald.

In totaal kwam de netto instroom voor alle bitcoin-ETF’s gisteren op $1,045 miljard uit.

De prestaties van de andere bitcoin fondsen

Wat ook bijdroeg aan de enorme netto instroom, is dat de uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op slechts $79 miljoen uitkwam.

Dat is niet de allerlaagste uitstroom in een enkele dag voor GBTC sinds het omgezet is in een ETF, maar komt daar wel in de buurt van. Grayscale heeft ondertussen nog een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder ingediend voor nog een bitcoin-ETF. Het zou dan om een soort “mini” versie moeten gaan van het GBTC fonds.

De andere fondsen zagen gisteren een mildere instroom. Voor Fidelity (GBTC) was dat $51,6 miljoen, voor Bitwise (BITB) $24,6 miljoen, voor ARK (ARKB) $93 miljoen, voor Valkyrie (BRRR) $39,6 miljoen, voor VanEck (HODL) $82,9 miljoen en voor Wisdomtree (BTCW) slechts $3 miljoen.

Het Franklin Templeton fonds (EZBC) zag gisteren voor de tweede dag op rij geen instroom en het Invesco fonds (BTCO) een uitstroom van $19,7 miljoen.


Bitcoin is ‘digitaal vastgoed’ volgens Michael Saylor, en geen valuta

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

$2 miljard dagelijks naar bitcoin

Meer dan $11,1 miljard is de afgelopen 13 dagen gegaan naar de ETF’s. De ETF’s dragen ook bij aan een ander record voor de kapitaalinstroom naar bitcoin.

De bekende analist Willy Woo meldt dat inmiddels dagelijkse $2 miljard naar bitcoin gaat. Dat was het hoogste niveau dat bereikt werd tijdens de vorige bull-markt en kan volgens de analist ditmaal nog veel hoger uitkomen.

 

De sterke instoom naar de ETF’s draagt ook bij aan de hard stijgende koers. Bitcoin komt op het moment van schrijven zo hoog als $73.650 uit, alweer een nieuwe all-time high.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment