Bitcoin ETF lijkt onvermijdelijk na deze ontwikkelingen van BlackRock

Louise de Graaf


Je hebt het vanmorgen wellicht al voorbij zien komen: bitcoin (BTC) is ontzettend hard gestegen dankzij nieuwtjes omtrent de poging van BlackRock om een Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin op de Amerikaanse markt te krijgen. Er was al sprake van een ware ETF-gekte binnen de crypto gemeenschap, maar deze is nu tot een hoger niveau getild.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Voorfinanciering bitcoin beursfonds

Als je naar de bitcoin koers kijkt, zul je misschien al snel denken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een bitcoin spot-ETF heeft goedgekeurd. Dit is echter niet het geval. Desalniettemin zijn er twee gunstige ontwikkelingen wat betreft de aanvraag van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, naar buiten gebracht.

Allereerst liet Scott Johnsson, een investeerder bij Van Buren Capital, via een nieuw bericht op X weten dat BlackRock een zogenoemd CUSIP-nummer heeft verkregen voor haar iShares Bitcoin ETF. Dit nummer dient als een exclusieve identificatiecode voor effecten, wat van vitaal belang is voor zowel de uitgifte als de handel. Ook schreef Johnsson dat BlackRock deze maand mogelijk al de ETF wil ‘seeden’.

Eric Balchunas, Bloomerg ETF-analist legt in een bericht op X uit dat dit betekent dat een initiële financiering wordt verstrekt als voorbereiding op een mogelijke goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder. Deze investering wordt ook wel het ‘seed capital’ genoemd en wordt gebruikt om een paar creatie-eenheden, in dit geval bitcoins, te kopen in ruil voor ETF-aandelen die op de eerste handelsdag op de beurs kunnen worden verhandeld.

Belangrijke notering BTC ETF

Daarnaast liet Balchunas weten dat de ETF van BlackRock nu genoteerd staat bij de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). De DTCC reguleert de transacties op de NASDAQ-beurs. Balchunas gaf aan dat de notering ‘’onderdeel is van het proces’’ om een ETF op de markt te brengen. De iShares spot-ETF voor bitcoin heeft een tickersymbool van ‘IBTC’ gekregen voor een mogelijke notering op de NASDAQ-beurs.

Balchunas geeft aan dat het opmerkelijk is dat BlackRock het voortouw neemt op het gebied van deze voorbereidingen. Als het aan hem ligt zijn de ontwikkelingen zeer gunstig te noemen:

‘’Ofwel ze hebben een signaal gekregen van groen licht, of ze zijn gewoon alles aan het voorbereiden met die veronderstelling.’’

Balchunas deelde bovendien zijn verwachting dat veel ETF-aanvragen tegelijk groen licht zullen ontvangen van de SEC.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment