Bitcoin ETF leegloop remt eindelijk af en biedt hoop voor koers

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Op 10 januari keurde de Amerikaanse toezichthouder eindelijk de langverwachte bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) goed.

Alhoewel dit een historisch moment is voor de crypto markt, heeft het vooralsnog niet het gewenste effect gehad op de bitcoin koers.

Dat heeft grotendeels te maken met de enorme leegloop van BTC uit een van de bitcoin beursfondsen, maar deze leegloop lijkt nu eindelijk af te remmen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF van Grayscale ziet enorme uitstroom

De nieuwe Amerikaanse bitcoin beursfondsen, zoals die van BlackRock, hebben sinds hun lancering op 11 januari al veel kapitaal aangetrokken.

Dat wordt echter grotendeels gecompenseerd door een enorme uitstroom van bitcoin uit de bitcoin-ETF van Grayscale Investments.

Het bitcoin fonds van Grayscale bestond al voordat het werd omgezet naar een ETF. Sinds de lancering van de ETF’s ziet het Grayscale fonds een forse uitstroom.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat deze uitstroom al meer dan 10.000 BTC bedraagt, ter waarde van ongeveer $4 miljard.

Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat de concurrenten hun ETF’s voor lagere kosten aanbieden. De andere reden is dat de failliete crypto exchange FTX zijn positie in het fonds aan het liquideren is.

Leegloop uit Grayscale bitcoin ETF remt af

Afgelopen nacht kwam naar buiten dat de bitcoin uitstroom uit de Grayscale ETF eindelijk afremt.

Volgens BitMEX Research stroomde gisteren nog slechts $429 miljoen aan bitcoin uit het Grayscale fonds. Dat is de laagste hoeveelheid sinds de lancering.

Dat brengt hoop dat mogelijk een einde in zicht is aan de uitstroom en dat verlicht de druk op de bitcoin koers.

Daar zit echter ook een negatieve kanttekening bij. De andere bitcoin-ETF’s zagen gisteren ook maar een kleine instroom, waardoor het netto totaal negatief is voor alle bitcoin-ETF’s. Dat verhoogt juist weer de druk op de koers.

ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg bevestigt de uitstroom en noemt het alsnog een hoog bedrag.

Balchunas ziet het desondanks als een goed teken, maar verwacht dat de uitstroom nog niet klaar is. Volgens de analist zijn er te veel onbekende factoren om te voorspellen wanneer de leegloop zal stoppen.

Inmiddels is al ongeveer 106.092 bitcoins, ter waarde van $4,25 miljard, uit de bitcoin-ETF van Grayscale gehaald.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment