Bitcoin ETF goedkeuring, BlackRock verwacht op deze dag goed nieuws

Louise de Graaf


Aankomende week kan een van de meest belangrijke weken worden voor bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. De verwachting is namelijk dat de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen zullen worden goedgekeurd. ‘S Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock laat aan FOX Business weten op welke dag zij deze goedkeuringen verwachten.


Bitcoin analist voorspelt prijsverloop voor komende maanden

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BlackRock verwacht op deze dag goedkeuring bitcoin beursfonds

BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder. Het heeft maar liefst bijna 9 biljoen dollar aan activa onder beheer. De vermogensbeheerder is een van de partijen die in de race zijn voor de goedkeuring voor een bitcoin spot beursfonds.

Aan FOX Business laat BlackRock weten op woensdag goedkeuring te krijgen. De verwachting is dat de Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder die haar oordeel over de aanvragen moet vellen, meerdere aanvragen tegelijk zal goedkeuren.

Woensdag is 10 januari, wat de laatste dag zou zijn voor de uiteindelijke deadline van 11 januari die de SEC voor een aantal aanvragen heeft.

De komst van Amerikaanse bitcoin spot beursfondsen zijn een groot onderwerp in het crypto nieuws. De verwachting is namelijk dat deze fondsen de deuren openen voor miljarden dollars aan vers kapitaal. Dit kan positief uitpakken voor de bitcoin prijs aangezien dit type fondsen ook daadwerkelijk de bitcoins moeten aankopen.

 BlackRock in het nieuws

Opvallend genoeg kwam BlackRock vandaag ook al in het nieuws, maar dan vanwege een minder positieve reden. Het bedrijf gaat een grote ontslagronde tegemoet. Zelf vindt het bedrijf de stap overigens niet per se iets bijzonders.

Op vrijdag dienden BlackRock en de andere aanvragers hun geüpdatete 19b-4 formulieren in bij de SEC. Volgens experts is dit een teken dat het proces in een vergevorderd stadium zit. Volgens Eric Balchunas, een analist van Bloomberg, is de kans op afkeuring door dit nieuws afgenomen van 10% naar 5%.

“Goed gezegd, al zou ik zeggen dat er nog een kans bestaat van 5%. Je moet altijd een kleine mogelijkheid openhouden dat dit soort dingen kunnen gebeuren.”

Post Views: 260

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment