Bitcoin en Tether favoriet voor Wall Street-zwaargewicht

Louise de Graaf


Howard Lutnick, CEO van Wall Street-bedrijf Cantor Fitzgerald, heeft zijn lof geuit voor Tether (USDT) en Bitcoin (BTC). In een interview heeft hij zijn enthousiasme laten blijken over deze crypto-activa en hun potentieel in de financiële wereld.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Stablecoin crypto zorgt voor brug met financiële sector

Lutnick, een bekend figuur in de financiële sector, prijst Tether vanwege zijn stabiliteit en bruikbaarheid in digitale transacties. Hij ziet USDT, de op de dollar gebaseerde stablecoin,  als een waardevolle brug tussen traditionele financiën en digitale activa.

“Ik ben een grote fan van deze stablecoin genaamd Tether… Ik houd hun munten vast, en ze hebben veel munten,” zei Lutnick in het interview. “De stablecoin is nu meer dan $90 miljard waard, dus ik ben een grote fan van Tether,” vervolgde de CEO.

De samenwerking tussen Cantor Fitzgerald en Tether begon volgens een rapport in 2021. Cantor Fitzgerald beheert al enkele jaren het miljarden dollars omvattende portfolio van Tether bij het Amerikaanse ministerie van Financiën.

In het verleden hebben andere grote financiële instellingen terughoudendheid getoond om diensten te verlenen aan Tether. Wells Fargo stopte in 2017 de samenwerking met de stablecoin-uitgever en recentelijk scoorde Tether laag in de stabiliteitsbeoordeling van stablecoins door S&P Global. USDT scoorde de op één na laagste ranking van de acht aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins.

Ondanks de bezorgdheid over de langetermijnstabiliteit, hintte Lutnick erop dat Tether goed zou kunnen zijn voor landen in een valutacrisis, zoals Argentinië.

Crypto of bitcoin voor Lutnick?

Lutnick heeft ook een liefde voor bitcoin. In eerste instantie beweerde de CEO een “fan van crypto” te zijn, maar later keerde hij terug om meer gerichte lof te uiten voor bitcoin.

“Die andere munten, die stellen niets voor. Ze zijn een beetje denkbeeldig. Misschien is Ethereum wel oké,” zei Lutnick. Daarmee verwijst hij naar de halveringscyclus van bitcoin en het ontbreken van een gecentraliseerde entiteit.

“Het enige activum dat mensen konden hebben waar niemand het kon afnemen? Bitcoin, het is oncontroleerbaar. Met Tether kun je Tether bellen, en ze zullen het bevriezen. Met Ethereum kun je Joe Lublin bellen”, sluit Lutnick af.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment