Bitcoin en ethereum maakten mijn september goed

Louise de Graaf


In deze video laat ik zien hoe mijn beleggingsportfolio in september 2023 gepresteerd heeft. Mijn portfolio bestaat voornamelijk uit ETF’s, losse aandelen en crypto. Bij deze laatste categorie ligt de focus op 2 coins: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Bitcoin vindt weg naar boven, maar aandelen in het rood

September was een lastige maand voor aandelen. De koersen kleurden rood en daar speelde de uitspraak van de Amerikaanse centrale bank (Fed) zeker een rol in. Ze maakten bekend dat de rentestanden langer hoog blijven staan. Een beslissing die veel bedrijven financieel pijn doet.

Crypto heeft daar in tegen een goede maand achter de rug. De koersen kleurden groen. De twee grootste cryptomunten, Bitcoin en Ethereum, vonden de weg naar boven en altcoins volgden deze richting.

Mijn investeringsportfolio

Binnen mijn portfolio maakten mijn cryptomunten deze maand de verliezen van aandelen ruimschoots goed. Vorige maand had ik een portfolio waarde van 17.576,20 euro. Dat bedrag is deze maand gestegen tot 18.044,82 euro.

Ontvangen dividend

Deze maand heb ik van twee bedrijven (Johnson & Johnson en Unilever) en een ETF (iShares China) dividend mogen ontvangen. Het totaalbedrag kwam uit op 33,03 euro.

Nieuwe investeringen: Bitcoin en ethereum

In september heb ik slechts twee aankopen gedaan. Het betreft een aankoop van 100 euro aan Bitcoin en 100 euro aan Ethereum. Op deze twee cryptomunten pas ik maandelijks de Dollar Cost Average (DCA) methode toe.

Meer weten over beleggen?

Jens Vervoort plaatst dagelijkse marktupdates op zijn instagramkanaal ‘Financiën & Zo’. Met meer dan 15.000 volgers probeert hij anderen te helpen met hun eerste stappen op de beurs. Naast beginners inspireren is er ook plaats voor diepgaande content. Dit is terug te vinden op zijn YouTubekanaal ‘FinanciënZo’.

Zowel zijn Instagrampagina als zijn YouTubekanaal staan bekend voor transparantie. Hij geeft maandelijks een update van zijn portfolio waar nauwkeurig wordt besproken wat er die maand aangekocht of verkocht is. Zijn kijk op de financiële markten zal terug te vinden zijn in een bullmarkt, maar zeker ook in een bearmarkt.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment