Bitcoin en ethereum komen naar Londense beurs in grote stap

Louise de Graaf


De aandelenbeurs van London, de LSE, heeft aangekondigd op 28 mei bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETN’s te gaan lanceren. Dit maakte de aandelenbeurs bekend op maandag. Aanvragen voor de crypto ETN’s kunnen vanaf 8 april worden ingediend. Zodra deze door de Financial Conduct Authority (FCA) worden goedgekeurd zullen ze dus een maand later worden genoteerd op de LSE.


Ethereum ETF droom over: waarom experts geen goedkeuring verwachten

  • icon-finance

    Finance nieuws

Britse crypto beursfondsen

Een ETN is vergelijkbaar met een ETF. Het verschil is echter dat de uitgever van een ETF ook daadwerkelijk de onderliggende commodity in bezit moet hebben. Een ETN is daarentegen een schuldproduct dat te vergelijken is met een obligatie. In sommige gevallen dienen uitgevers van een ETN ook de onderliggende commodity als onderpand te bezitten. Beide producten kunnen echter een asset ‘volgen’. In dit geval bitcoin en ethereum.

Volgens de aankondiging zullen de crypto ETN’s enkel beschikbaar zijn voor professionele investeerders. Sinds 2021 is de verkoop van crypto derivaten en ETN’s namelijk verboden voor particuliere investeerders in het Verenigd Koninkrijk. De uitgevers van de crypto ETN’s dienen de onderliggende crypto assets in bezit te hebben. En deze dienen in beheer te zijn bij een geregistreerde crypto beheerder in het Verenigd Koninkrijk, Europa of de Verenigde Staten met behulp van cold storage pallets.

In de voetsporen van de Verenigde Staten

Met de aangekondigde plannen treedt het Verenigd Koninkrijk in de voetsporen van de Verenigde Staten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde in januari meerdere bitcoin spot ETF’s goed waarna deze succesvol werden gelanceerd. Vooralsnog zullen particuliere investeerders echter niet in de Britse crypto ETN’s kunnen investeren. Het is onduidelijk of dit in de toekomst zal veranderen.

Niet alleen de Londonse LSE heeft crypto beursfonds plannen. Hong Kong is ook druk bezig met de voorbereidingen voor een eigen bitcoin ETF. Sinds december 2023 kunnen uitgevers in de Aziatische stadsstaat al aanvragen indienen voor bitcoin beursfondsen. Tot op heden is er echter nog geen bitcoin spot ETF gelanceerd in Hong Kong.


Post Views: 1.333Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment