Bitcoin en crypto veren op na positieve inflatiecijfers

Louise de Graaf


Voor de tweede dag op rij kleurt de crypto markt deze week rood. Veel koersen zijn wat afgekoeld na de enorme stijgingen van de laatste tijd, maar er zitten desondanks weer uitzonderingen tussen.

Veel investeerders waren mogelijk in afwachting van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Deze inflatiecijfers hadden namelijk dit jaar al vaker voor flink wat volatiliteit gezorgd.

De CPI kwam zojuist binnen op 3,2% terwijl 3,3% werd verwacht. Dat is mogelijk een goed teken voor de crypto markt.

Het zou geen grote verrassing zijn als de koersen door dit nieuws weer stijgen en dat lijkt op het moment van schrijven ook te gebeuren.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,8% naar $1,4 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 25% naar $63,2 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins blijft op 51,1%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 69.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin terug onder $37.000

Bitcoin (BTC) toonde de afgelopen 24 uur wat zwakte en het lukte niet om de $37.000 terug te heroveren. Het lijkt erop dat toch wat investeerders, en met name miners, ervoor hebben gekozen om wat winst te verzilveren.

Afgelopen nacht dipte bitcoin naar $36.200 en dat gebeurde zojuist weer. Desondanks houdt deze grens vooralsnog stand.

Met de positieve inflatiecijfers zien we bitcoin momenteel stijgen naar $36.578 op Bybit en €33.904 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,7% in de min.

Ondanks de positieve CPI-cijfers, zijn meerdere analisten echter bezorgd over een mogelijke diepere correctie.

XRP fake-out en Solana correctie

Ethereum (ETH) steeg gisteren nog hard en tikte weer bijna de piek van $2.120 aan, maar maakte daarna een forse duik. Momenteel komt de ETH koers weer op $2.050 uit, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Ripple (XRP) kleurt groen, maar van de enorme stijging van gisteren is niets meer over. XRP schoot even hard omhoog door nepnieuws over een mogelijke ETF, of beursfonds, van Blackrock.

XRP tikte kort $0,75 aan, na een stijging van 15% in minder dan een halfuur. Inmiddels komt XRP echter op $0,655 uit, maar staat daarmee alsnog 1% in de plus.

De rest van de top 10 heeft het echter al een stukje zwaarder. Zo zakt cardano (ADA) met 2% naar $0,36. Dogecoin (DOGE) verliest 5% van zijn waarde en komt op $0,074 uit.

Solana (SOL), die de afgelopen tijd hard steeg, zakt vandaag met maar liefst 6% naar $54. Toch beginnen deze koersen op het moment van schrijven weer te stijgen.

We hebben ook een opvallende uitzondering: polygon (MATIC). De MATIC koers maakt een behoorlijke inhaalslag en stijgt vandaag met 9% naar $0,95. Daarmee haalt het weer chainlink (LINK) terug in qua marktkapitalisatie.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Frax Share en Bitget Token hardste stijgers crypto top 100

De top 100 kleurt over het algemeen ook rood met meerdere forse dalers. Zo staan chiliz (CHZ) en near protocol (NEAR) beide meer dan 7% in het rood. Voor sui (SUI), internet computer (ICP), decentraland (MANA) en filecoin (FIL) is dat al 9%. Cosmos (ATOM) is echter de grootste verliezer en zakt met 10% naar $9,09.

Toch hebben we enkele groene uitzonderingen. Zo stijgt okn (OKB) met 7% naar $63,2. Frax share (FXS) stijgt met 10% naar $7,4 en bitget token (BGB), de grote winnaar van de dag, stijgt met bijna 12% naar $0,548.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment