Bitcoin en crypto kleuren rood, dogecoin maakt onverwachtse beweging

Louise de Graaf


De cryptomarkt kleurt vandaag rood. Waar deze week nog mooie groene cijfers te zien waren, met onder andere een flinke stijging van bitcoin (BTC), lijkt de markt nu op adem te moeten komen. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin dipt onder 36.000 dollar

Donderdagnacht klopte de bitcoin prijs nog op de deur bij $38.000, een weerstandsniveau. Het was de tweede keer dat BTC dit niveau testte in de afgelopen 7 dagen. Maar ook de tweede keer lukte het de bulls niet boven dit niveau uit te breken.

Het gevolg was een correctie naar beneden. Bitcoin daalde sinds donderdagnacht met 6,4% tot een dieptepunt van $35.500 op crypto exchange Coinbase. Inmiddels is de koers wel weer hersteld tot boven het niveau van $36.000.

Het koersverloop van bitcoin over de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

Hiermee lijkt het erop dat investeerders iets terughoudender worden na het recente negatieve nieuws. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een aantal beslissingen over bitcoin beursfondsen (ETF) uitgesteld. Dat betekent dat een eerste goedkeuring pas begin 2024 zou kunnen volgen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin in euro op de Nederlandse exchange Bitvavo 33.500 euro. Ontvang een 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account bij Bitvavo aanmaakt.

XRP, cardano dalen, dogecoin groen in een zee van rood

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat de grotere altcoins allemaal rood kleuren. Ethereum (ETH) staat 3,8% in de min ten opzichte van 24 uur geleden, ripple (XRP) daalt 4,6% en solana (SOL) zelfs 12,5%. Cardano (ADA), op plek 8, daalt met 5,7% in waarde.

Opvallend genoeg kleurt niet alles in de top 10 rood. Dogecoin (DOGE) is namelijk de enige crypto die groen kleurt! De meme-coin steeg de afgelopen 24 uur met 8%. De precieze reden van de stijging is niet duidelijk, maar dat dogecoin dit jaar nog (fysiek) naar de maan gaat is zeker:

Krijg 130 dogecoin gratis

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 130 dogecoin of 29 cardano! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment