Bitcoin en crypto in het rood na hevige volatiliteit

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en het gros van de cryptomarkt zijn iets gedaald ten opzichte van gisteren. Dit terwijl bitcoin gisteravond nog zijn stinkende best deed om de nieuwe week goed in te luiden. We bekijken de prijsactie en bespreken de belangrijke levels om in de gaten te houden. Bovendien staan er vandaag weer enkele noemenswaardige datapunten op de economische agenda, die ook aan bod komen in deze ochtendupdate.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers stuit op weerstand

Zoals gewoonlijk beleefde bitcoin weinig prijsschommelingen gedurende het weekend. Als een magneet bleef de BTC koers in een krap bereik rondom de 37.750 dollar. Gisteren rond het middaguur werd er echter een einde gemaakt aan de saaie prijsactie en begon bitcoin uit het niets te dalen. Aan het begin van de avond werd een dieptepunt van onder de 37.200 dollar bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vervolgens schoot bitcoin in enkele uren omhoog tot een piek van nipt onder de 37.800 dollar. Het niveau rond de 37.800 en 38.000 dollar is een sterk weerstandsniveau waar bitcoin veel moeite mee heeft. Afgelopen vrijdag was bitcoin in staat om kortstondig boven dit niveau uit te stijgen, tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van ongeveer 38.400 dollar.

Mocht een dieper dal in het verschiet liggen voor bitcoin, zou het niveau tussen de 36.900 en 36.600 dollar redding kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.298 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.104.

XRP, solana en cardano in de min; dogecoin stijgt

Zo’n beetje iedere grote cryptomunt gaat bitcoin achterna met een daling. Zo is ripple (XRP) met 1,91% gedaald, solana (SOL) met 2,45% en cardano (ADA) met 1,93%. Er zijn geen grote dalers waarneembaar binnen de top 15 cryptocurrencies.

Dogecoin (DOGE) zwemt daarentegen wel tegen de richting in door als enige grote altcoin significant te zijn gestegen. Dogecoin staat 2,51 procent hoger dan 24 uur geleden.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 27,74 ADA of 140,98 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin vandaag: Bouwvergunningen en Nieuwe Woningen Verkoop VS

Voor vandaag staan er twee belangrijke publicaties op de agenda. Allereerst zal om 14:00 uur de Bouwvergunningen uit de Verenigde Staten gedeeld worden. Er wordt een totaal van 1,487 miljoen verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 1,473 miljoen.

Vervolgens wordt om 16:00 uur de Nieuwe Woningen Verkoop uit de VS gepubliceerd. De verwachting ligt op 721 duizend, terwijl deze vorige maand uitkwam op 759 duizend.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment