Bitcoin en crypto houden adem in, deze prijslevels zijn belangrijk

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) lijkt nog altijd bij te moeten komen van de historische en volatiele week die inmiddels al een tijdje achter de rug is. Al sinds het weekend beweegt de koers zijwaarts, en ook de afgelopen 24 uur is er weinig opvallends te zien op de grafieken. In deze ochtendupdate bespreken we de huidige staat van de crypto markt en de belangrijke prijslevels om in de gaten te houden.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers nipt in het rood

Bitcoin staat momenteel op nagenoeg dezelfde prijs als 24 uur geleden, namelijk vlak boven de 42.600 dollar. In de tussentijd heeft de koers wel degelijk significante prijsschommelingen vertoont.

Zo daalde de koers om 15:00 uur tot een dieptepunt van nipt onder de 42.200 dollar, alvorens een grote koerssprong de weg vrijmaakte tot een piek van boven de 43.300 dollar.

Gedurende de nacht bewoog bitcoin grotendeels rond het huidige niveau van 42.600 dollar, maar vroeg in de ochtend werd nog een prijs van 42.900 dollar aangetikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.691 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.101. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,16% in de min.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt om en nabij de 43.700 dollar. Mocht de koers hierboven breken, dan ligt de weg vrij tot zo’n 46.000 dollar.

Bij een koersdaling vanaf het huidige punt is het belangrijk om niet onder de 41.600 dollar terecht te komen. Dit zou een forse correctie tot grofweg 40.000 dollar kunnen veroorzaken.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 18,99 XRP of 135,27 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Ethereum stijgt, maar XRP en cardano dalen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de grotere altcoins ook slechts bescheiden prijsbewegingen achter de rug hebben. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er geen ware uitschieters op te merken.

Uitsluitend ethereum weet aan een daling te ontsnappen. De ethereum koers staat 0,66% hoger dan 24 uur geleden.

De rest kleurt allemaal rood. Ripple (XRP) is de afgelopen 24 uur met 1,42% gedaald, cardano (ADA) met 1,33%, avalanche (AVAX) met 1,69% en dogecoin (DOGE) met 0,64%.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment