Bitcoin en crypto herstellen deels van bloederig weekend

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt hebben een zwaar weekend achter de rug. Dankzij onrust in het Midden-Oosten hebben de koersen de afgelopen dagen flinke tikken moeten incasseren. Met name altcoins hebben extreme verliezen geleden. De onrust en paniek lijkt nu deels uit de markt te zijn gevloeid, en de koersen kleuren weer groen.

Bitcoin beleeft turbulente dagen

Op vrijdag kreeg bitcoin een eerste klap te verwerken toen de angst voor een aanval van Iran op Israël toenam. De BTC koers daalde van zo’n $71.000 tot een dieptepunt van $65.000. Een dag later vuurde Iran drones en kruisraketten af op Israël waardoor de koers crashte tot een dieptepunt van $60.000. De rest van de markt heeft percentagegewijs nog veel meer in moeten leveren, met dalingen tot wel 30%.

Ook gisteren was weer een roerige dag. In de avond werden er geruchten verspreid over een mogelijke Israëlische tegenaanval op Iran. Als gevolg daalde bitcoin van $64.600 naar $62.700. Israël heeft echter duidelijk gemaakt een volledige escalatie te willen voorkomen. De koers schoot direct weer omhoog tot $64.600.

Vervolgens zakte bitcoin tot zo’n $63.500 alvorens een grote sprong de koers tot boven de $65.000 bracht. Om precies te zijn steeg bitcoin tot een piek van ongeveer $65.800.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Rond de $64.500 ligt een belangrijk steunniveau voor BTC, die een verdere daling richting de $60.000 moet voorkomen. Indien de koers verder omhoog klimt, ligt rond $71.500 een cruciale weerstandszone. Voor de komende week is het belangrijk dat deze boven grofweg $62.000 wordt afgesloten.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.168 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.476. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,15% in de plus.

Crypto top 10 schiet omhoog, toncoin steelt de show

Ook altcoins kleuren vandaag weer volop in het groen. De stijgingen zijn desalniettemin niet genoeg om de forse dalingen van het weekend mee uit te wissen. Uitsluitend toncoin (TON), op plek 8 binnen de cryptomarkt, is hierin geslaagd. Dankzij een stijging van 15,87% in de afgelopen 24 uur bevindt de koers zich weer op hetzelfde niveau als vrijdagmiddag.

Ook de rest van de top 10 cryptomunten kleurt groen, al zijn de stijgingen verre van genoeg om de crash mee te compenseren. Ethereum (ETH) is de afgelopen dag met 2,56% de lucht in geschoten, solana (SOL) is met 4,71% gestegen, ripple (XRP) met 2,03% en cardano (ADA) met 1,13%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment