Bitcoin en Cardano update: de perfecte storm?

Louise de Graaf


Sinds het begin van 2023 is Bitcoin (BTC) nu zo’n 158% gestegen naar 42.900 dollar ten tijde van het schrijven van dit artikel. Je vraagt je wellicht af of de bullmarkt nu officieel gestart is, waar deze stijging vandaan komt en vooral: blijft dit zo? Laten we eens naar een aantal belangrijke drijfveren kijken, die Bitcoin -en de cryptomarkt- helpen stijgen. Ik verwacht dat Bitcoin in 2024 naar veel hogere niveaus zal groeien.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Dalende inflatie

De torenhoge inflatie ligt nu achter ons (2,9% in Europa in oktober 2023 t.o.v. een jaar eerder). De grootste oorzaak in Europa was de energiecrisis, veroorzaakt door de verstoorde relatie met Rusland, nadat ze Oekraïne de oorlog verklaarde. Europa trekt zich terug van de olie- en gashandel met Rusland en gebruikt deze crisis om onafhankelijker te worden, met succes. De energieprijzen zijn zo hard gedaald, dat afgelopen maand zelfs deflatie optrad. Dat betekent dat het dus zelfs goedkoper wordt dan voorheen. Deze dalende inflatie zien we ook in de Verenigde Staten terug, die nu op 3,2% staat in oktober tov een jaar geleden. De verwachting is dat de inflatie verder daalt.

Renteverhogingen gestopt door FED en ECB

Een hogere rente zorgt ervoor dat geld lenen duurder wordt. Niet alleen voor de consument, ook voor de ondernemer en voor de overheid zelf. Je moet immers meer rente over geleend geld betalen. De consument merkt dit ook in de hypotheekrente. Tegelijkertijd is de koopkracht van de consument hard achteruitgegaan, waardoor bedrijven in de problemen dreigen te komen. Dat heeft weer een nadelig effect op werkloosheid, die stijgt. Zo even een aantal componenten die bijdragen aan een crisis. Deze renteverhogingen zijn dus gestopt, dat betekent niet direct verlichting. Immers, de rente is nog steeds hoog. Hoe langer deze hoog blijft, hoe meer schade voor de economie. Dit is weer nodig om de inflatie blijvend laag te houden.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Financiële instabiliteit

De inflatie neemt wereldwijd rap toe. Er zijn vele landen die jaar in en jaar uit dubbele inflatiecijfers kennen. Hun lokale valuta begint waardeloos te worden. De trek naar Bitcoin neemt verder toe.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

De halving

Inflatie betekent verwatering. Iets dat Bitcoin nog amper kent. Immers, er komen na de aanstaande halving nog maar 450 Bitcoin per dag bij t.o.v. de 900 vandaag de dag. Dit neemt in de toekomst alleen nog maar verder af. Dit terwijl de vraag blijft toenemen. De prijs kan alleen maar omhoog.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF

Tot slot en dit is wel de grootste katalysator voor de stijging: de spot Bitcoin ETF, die het mogelijk maakt om massale adoptie voor ook institutionele beleggers (pensioenfondsen, verzekeraars etc.) aan boord te brengen. Die kunnen dan eenvoudig investeren in een gereguleerde ETF, zonder op een exchange zelf Bitcoin te kopen en/of self-custody over hun Bitcoin te hebben (iets waar Bitcoin wel voor staat). Dit brengt dermate veel kapitaal met zich mee – na goedkeuring – dat de huidige prijs van Bitcoin echt een lachertje is.

Let op: Dit is geen financieel advies.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Post Views: 99

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment