Bitcoin een veilige haven? Investeerders vluchten voor onrust in de wereld

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen week een opmerkelijke stijging van 10,9% ervaren. Deze positieve prestatie van bitcoin lijkt een stimulerend effect te hebben gehad op de gehele crypto markt, die nu overwegend een opwaartse trend vertoont, zoals blijkt uit de overwegend groene cijfers. De opleving in de BTC koers heeft uiteenlopende reacties teweeggebracht onder crypto-analisten.

Larry Fink, CEO van BlackRock, deelde zijn inzichten in een interview, waarin hij de opwaartse beweging van bitcoin onder andere toeschreef aan de vals verspreide informatie over een goedgekeurde Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF). Daarnaast wijst Fink naar een toenemende vraag in veilige beleggingshaven te midden van groeiende geopolitieke spanningen, zoals het aanhoudende Israël-Palestina conflict.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Een vlucht naar kwaliteit assets

Een recent rapport van blockchain analyse platform IntoTheBlock ondersteunt de opmerkingen van Fink en benoemt het ontstaan van een “Flight to Quality” trend. Deze trend verwijst naar het gedrag van investeerders, waarbij ze hun geld verplaatsen van risicovollere naar veiligere investeringen tijdens periodes van marktonzekerheid of economische teruggang. Dit kan optreden in reactie op diverse gebeurtenissen, zoals geopolitieke spanningen, financiële crises of andere macro-economische variabelen die de markt kunnen destabiliseren. 

IntoTheBlock benadrukte dat Amerikaanse obligaties momenteel een historische uitverkoop ondergaan, wat resulteert in een afwaardering van deze traditionele beleggingsinstrumenten, terwijl bitcoin minder volatiliteit vertoont in vergelijking met deze langlopende obligaties.

Perfecte storm voor Bitcoin

Er zou zomaar een”perfecte storm” op komst kunnen zijn voor  Bitcoin, althans dat beweert Dave Weisberger, CEO van CoinRoutes, in een recent interview. Weisberger ziet Bitcoin als een bescherming tegen instabiele traditionele instellingen en voorspelt een veelbelovende toekomst, gedreven door institutionele adoptie en aanhoudende economische onzekerheden. 

Hoewel het momenteel misschien ondergewaardeerd lijkt, gelooft Weisberger dat bitcoin op de lange termijn zal floreren, waarbij de cryptomunt meer erkenning krijgt als een ‘risk-off’ activum, vergelijkbaar met goud, en uiteindelijk zelfs goud in waarde zou kunnen overtreffen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment