Bitcoin dump aanstaande? Overheid VS verplaatst $2 miljard aan BTC

Louise de Graaf


De cryptomarkt is bezorgd over het feit dat de Amerikaanse overheid plotseling ongeveer $2 miljard aan bitcoin (BTC) heeft verplaatst.

Het is namelijk mogelijk dat de overheid van plan is om deze enorme berg aan bitcoin binnenkort op de markt te verkopen.


šŸš€ Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen ā‚¬10,- gratis crypto

In beslag genomen bitcoin van Silk Road in beweging

Het gaat om een buit van 30.174 BTC ter waarde van maar liefst $1,99 miljard die de Amerikaanse overheid in beslag had genomen.

De BTC zijn gisteren verplaatst naar een nieuwe wallet, mogelijk ter voorbereiding om ze naar een cryptobeurs te sturen.

De bitcoins in kwestie zijn afkomstig van het beruchte Silk Road, een marktplaats op het darkweb die door de FBI in 2013 werd gesloten.

Silk Road was een online zwarte markt en de eerste moderne darknet-markt. Het stond berucht als een platform voor de verkoop van illegale middelen waaronder drugs en wapens. Bitcoin was daar tijdelijk een zeer populair betaalmiddel.

Volgens onderzoekers gaat het specifiek om de bitcoin die in beslag was genomen van James Zhong. Zhong had in 2012 meer dan 50.000 BTC gestolen van Silk Road en werd hiervoor in 2022 veroordeeld.

Gaat de Amerikaanse overheid $2 miljard aan BTC verkopen?

Gisteren, op 2 april, viel het onderzoekers aanvankelijk op dat het adres met de in beslag genomen bitcoin een transactie maakte naar Coinbase.

Vanaf het adres werd 0,001 BTC gestuurd naar de grote Amerikaanse cryptobeurs. De markt speculeert dat het wellicht om een testtransactie ging.

Kort daarna verplaatste de Amerikaanse overheid 30.174 BTC naar een nieuw adres. Wat de precieze reden voor deze verplaatsing is, is nog onduidelijk.

Ook werd vervolgens 1999 BTC ter waarde van $140 miljoen overgezet naar een Coinbase Prime adres. Dit deel van de buit is mogelijk al verkocht.

Het is mogelijk dat dit ter voorbereiding was om ook de rest van de in beslag genomen bitcoin te verkopen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie had namelijk van de 50.000 inbeslaggenomen BTC vorig jaar al bijna 10.000 BTC verkocht.

Het lijkt er daarom op dat de Amerikaanse overheid binnenkort meer BTC wil verkopen, maar dat blijft vooralsnog speculatief. Het is ook goed mogelijk dat het voor nu bij de eerdergenoemde 1999 BTC blijft.

Desalniettemin kan zelfs het nieuws van een mogelijk grote BTC dump al voor enige verkoopdruk zorgen.


Post Views: 44

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment