Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat de komende tien maanden een gigantische koers rally te wachten, volgens de bekende Amerikaanse financiële analist Tom lee. Naar zijn mening zou de bitcoin koers dit jaar tot een piek van 150.000 dollar kunnen stijgen. In een interview geeft hij drie aanjagers voor de mogelijke koersexplosie.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

194% bitcoin stijging

Lee, partner en hoofdonderzoeker bij Fundstrat Global Advisors, was gisteren te gast bij CNBC’s Squawk Box. In een interview besprak hij de recente markttrends en de stand van zaken wat betreft Bitcoin.

Hij deelde zijn buitengewoon optimistische voorspelling, waarin hij suggereerde dat de prijs van bitcoin dit jaar nog zou kunnen stijgen tot 150.000 dollar. Met een actuele koers van zo’n 51.000 dollar zou dit een stijging van maar liefst 194 procent impliceren.

De miljardair noemt drie mogelijke katalysatoren: de aanstaande Bitcoin halving, de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), en de verwachte versoepeling van het monetaire beleid.

“Je ziet de vraag toenemen met de nieuwe ETF’s, je ziet het aanbod afnemen met de halvering, en als het monetair beleid versoepelt zoals we verwachten, is dat ondersteunend voor risico-activa,’’ zo vertelde Lee.

Katalysatoren voor bitcoin onder de loep

De Bitcoin halving zal ergens in april plaatsvinden en resulteert in een halvering van de beloningen voor miners, ofwel de toevoer van nieuwe bitcoins. Het maakt bitcoin schaarser, en heeft in het verleden geleid tot gigantische prijsstijgingen.

De bitcoin ETF’s betraden vorige maand de Amerikaanse beurzen en zijn vooralsnog een groot succes. Momenteel stroomt er iedere dag honderden miljoenen dollars richting de nieuw gelanceerde fondsen, wat de koers logischerwijs ten goede komt.

Tot slot verwijst Lee naar de mogelijke renteverlagingen vanuit de Amerikaanse centrale bank. Dit zou het aantrekkelijker maken voor investeerders om hun geld in risicovolle activa zoals bitcoin te stoppen.

Met name de aanstaande halving en de weerzinwekkende instroom bij bitcoin ETF’s zorgen momenteel voor een enorme lading optimisme op de cryptomarkt. Dit heeft de bitcoin koers dan ook geen windeieren gelegd: deze staat momenteel grofweg 20 procent hoger dan aan het begin van de maand. Volgens Lee is dit echter slechts het begin van indrukwekkende bullmarkt.


Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment