Bitcoin daling ingezet? Analist verwacht snelle koersdaling naar $12.000

Louise de Graaf


Begin dit jaar verbaasde bitcoin (BTC) de markt door hard te stijgen terwijl de wereld met argusogen het verloop van de bankencrisis aanschouwde. Inmiddels zijn veel mensen ervan overtuigd dat we in een bullmarkt zitten, maar dat geldt niet voor iedereen. De technisch analist denkt dat we een diepe, diepe crash voor de kiezen zullen krijgen.

Analist voorziet enorme bitcoin crash

In een bericht op zijn Telegram-kanaal noemt hij de stijging van tot dusverre letterlijk nep. “[De koers van bitcoin] heeft eindelijk aangetoond dat [mijn langetermijnbeeld] klopt. De neppe stijging lijkt bijna voorbij te zijn, 19.000 dollar tot 20.000 dollar is de volgende stap. We zouden een kleine stijging moeten zien, en dan de capitulatie tot 12.000 dollar,” aldus CryptoCapo.

Een crash naar 12.000 dollar is niet niks, op het moment van schrijven is dat een daling van ongeveer 56%. Ook zou dit het dieptepunt van eind vorig jaar tenietdoen. Die werd veroorzaakt door het faillissement van FTX en lag rond 16.000 dollar. Op het moment van schrijven ligt de bitcoin koers op ongeveer 27.400 dollar.

In het bericht vlak erboven merkt hij op dat de vraag naar bitcoin ‘nep’ is, en dat veel kopers nietsvermoedende handelaren willen gebruiken als exit liquidity. Maar nu de stijgingen steeds zwakker worden hebben whales steeds minder ruimte om te verkopen. “Sub 25.000 dollar komt eraan,” concludeert CryptoCapo.

De analist is al lang erg bearish. Op zijn nu inactieve pagina op sociale mediaplatform X constateerde hij in januari dat hij zelfs toen nog steeds short was, terwijl dat juist een moment van een bodem was. 

Sommige bitcoin analyses juist bullish

Ironisch genoeg is niet iedereen zo negatief. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe verklaart op X dat ‘Uptober’ nu is begonnen. Hij vindt een stijging voor bitcoin tot 40.000 dollar niet onrealistisch.

Statistisch gezien zijn de laatste maanden van het jaar erg goed voor de bitcoin koers. Het helpt bovendien dat we een sterke maand september achter de rug hebben. Doorgaans verbetert dat de kansen voor de drie maanden erna.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment