Bitcoin breekt record na record, memecoins ontploffen

Louise de Graaf


Vandaag is er weer volop reuring op de crypto markten. De bitcoin (BTC) koers gaat verder waar het voor het weekend gebleven was en nadert nu voorzichtig de all-time high van rond de $69.000. Tegenover de euro heeft de koning der crypto officieel al een nieuw record neergezet. Ondertussen gaan veel altcoins ook als een raket, met voornamelijk memecoins die het enorm goed doen. Veel munten zijn dik met dubbele cijfers gestegen vandaag.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met een flinke 4% gestegen naar $2,56 biljoen in de afgelopen 24 uur. Dit is een enorme mijlpaal, want een dermate hoge marktkapitalisatie is nog nooit eerder gezien voor de hele crypto markt. Een nieuwe all-time high dus.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €60.929 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van maar liefst 6,14% en een nieuwe all-time high. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $66.256, nog ongeveer 5% te gaan voordat ook tegenover de dollar een recordkoers wordt neergezet.

De hardste stijgers, waaronder BONK

Bonk (BONK), Pepe (PEPE) en Shiba Inu (SHIB) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. Alledrie zijn het natuurlijk memecoins en deze cryptomunten gaan werkelijk over de kop momenteel. Absurd harde stijgingen zijn te zien.

  • BONK is met 54,5% gestegen tot $0.00003855
  • PEPE is met 41,8% gestegen tot $0,057358
  • SHIB is met 33,8% gestegen tot $0.00002877

Het gebeurt niet vaak dat meerdere altcoins zo hard stijgen in een dag tijd, maar het plaatje wordt nog gekker als we uitzoomen. Alledrie de memecoins zijn namelijk met meer dan 200% gestegen de afgelopen 2 dagen. PEPE spant de kroon met een wekelijkse stijging van 377%.


Bitcoin koers afgewezen op $53.000, markt maakt forse duik

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

De hardste dalers, waaronder FIL

Filecoin (FIL), Render (RNDR) en Celestia (TIA) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 5%, 4,5% en 4,1% gedaald. Ondanks de enorme uitschieters naar boven kleuren dus lang niet alle altcoins groen. Dat gebeurt wel vaker als bitcoin hard stijgt, dus echt verrassend is het niet te noemen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

20 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €20,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag was het belangrijkste nieuws ongetwijfeld het feit dat de BTC koers tegenover de euro een nieuwe all-time high heeft neergezet. Na jaren wachten en een hardnekkige bearmarkt is het moment eindelijk daar voor Europese crypto beleggers; het lange wachten heeft zich voor veel investeerders nu al dubbel en dwars uitbetaald en de sfeer zit er goed in.

Wie weet waar we over een paar maanden staan, met in het achterhoofd genomen dat de langverwachte Bitcoin halving nog moet komen. Spannende tijden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment