Bitcoin beursfonds primeur: reusachtige crypto beurs optimistisch

Louise de Graaf


Het optimisme omtrent de komst van een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) heeft een sterke opleving teweeg gebracht in de bitcoin koers. Na een stijging van 11 procent in de afgelopen week staat de koers momenteel vlak onder de 30.000 dollar. Ook de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase heeft veel vertrouwen in de komst van een bitcoin beursfonds.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Coinbase hoopvol voor bitcoin ETF

De Chief Legal Officer van de in San Fransisco gevestigde exchange , Paul Grewal, uitte in een recent CNBC-artikel zijn vertrouwen over de goedkeuring van een spot-ETF voor bitcoin.

De recente ontwikkelingen in de rechtszaak tussen crypto-vermogensbeheerder Grayscale en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werden door Grewal naar voren gehaald als belangrijke factoren voor het optimisme.

De toezichthouder kreeg in augustus de tegenslag te verwerken toen een rechter de weigering van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) conversie tot een spot-ETF had verworpen. De beslissing om de aanvraag tot de prullenbak te verwijzen terwijl bitcoin futures ETF’s wél goedgekeurd zijn, werd als willekeurig beschouwd.

Vorige week verstreek bovendien de deadline voor de financiële waakhond om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. De SEC zal nu opnieuw naar de poging van Grayscale moeten kijken en Grewal beschouwt dit als een zeer gunstige ontwikkeling:

‘’Ik denk dat, nadat het U.S. Court of Appeals duidelijk maakte dat de SEC deze aanvragen niet op een willekeurige of capcricieuze basis kon afwijzen, we zullen zien dat de commissie haar verantwoordelijkheden nakomt. Daar heb ik alle vertrouwen in.’’

De Coinbase-topman benadrukte bovendien dat Coinbase hoopvol is omdat de ETF-aanvragen voldoen aan de bestaande wetten voor financiële diensten. Hij merkte op dat de prominente financiële instellingen robuuste voorstellen hebben ingediend, wat wijst op vooruitgang in de regelgeving.

Effect op bitcoin koers

Een bitcoin spot-ETF biedt een gemakkelijke en gereguleerde manier om in BTC te investeren. Zonder de crypto zelf vast te houden, biedt het investeerders de mogelijkheid blootstelling te verkrijgen tot de bitcoin koers. Met name voor institutionele investeerders zou de komst van een dergelijk beursfonds een grote stap zijn. Het grote geld mag vaak namelijk niet in directe vorm investeren in bitcoin.

Over het algemeen beschouwt men de mogelijke goedkeuring als een enorme katalysator voor de BTC koers. David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, liet vorige week echter weten dat hij van mening is dat een potentiële goedkeuring van een bitcoin spot-ETF al gedeeltelijk is opgenomen in de prijs.

Bovendien deelde hij zijn verwachting dat de instroom van institutioneel geld geleidelijk zal verlopen mocht er een ETF op de Amerikaanse markt verschijnen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment