Bitcoin beleeft bizarre volatiliteit, beslissende ETF-dag aangebroken

Louise de Graaf


De allesbeslissende dag in de strijd voor Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is aangebroken. Gisteravond kreeg de crypto-wereld alvast een opmerkelijk voorproefje, aangezien het officiële X-account van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een massa-goedkeuring deelde. Het account bleek echter gehackt te zijn, en de crypto koersen reageerden enorm volatiel. In deze ochtendupdate lees je alles over het opmerkelijke prijsverloop in aanloop naar het cruciale beslismoment.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers enorm volatiel

Nadat de SEC gisteravond op sociale mediaplatform X bekendmaakte dat bitcoin spot ETF’s waren goedgekeurd, schoot de bitcoin koers in een mum van tijd naar een absolute piek van 48.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vanaf dit punt namen de verkopers echter de bovenhand en zette de koers een scherpe daling in. Het gevreesde ‘sell the news’ bleek werkelijkheid te worden, aangezien investeerders massaal hun bitcoins op de markt dumpten. Even later kreeg het marktoptimisme een flinke dreun te verwerken toen SEC-voorzitter Gary Gensler op zijn X-pagina plaatste dat het SEC account was gehackt.

De financiële waakhond heeft dus nog geen groen licht gegeven voor de introductie van Bitcoin beursfondsen. Opmerkelijk genoeg heeft dit negatieve nieuws de markt reden gegeven om omhoog te klimmen. Het dieptepunt van onder de 45.000 dollar werd namelijk gevormd toen bekend werd gemaakt dat het om nepnieuws ging.

Binnen een uur tijd veerde de koers op tot zo’n 46.400 dollar. Sindsdien lijken de emoties weer wat gestabiliseerd, en consolideert bitcoin grotendeels rond de 46.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 45.952 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro daarmee gelijk aan 42.071. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,80% in de min.

Crypto markt kleurt rood, maar ethereum stijgt

Bitcoin heeft de rest van de markt logischerwijs met zich meegetrokken. Bijna de gehele top 10 cryptomunten kleurt rood. Enkel en alleen ethereum (ETH) heeft zich weten te ontsnappen aan een daling. De ethereum koers staat namelijk 3,21% hoger dan 24 uur geleden.

De rest van de grote altcoins staan allemaal lager dan een dag geleden. Solana (SOL) is met 3,01% gedaald, ripple (XRP) met 0,95% en dogecoin (DOGE) met 1,87%.

Cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn de grootste verliezers van vandaag. Cardano heeft 4,31% ingeleverd en avalanche staat 6,26% in de min.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: Beslissing Bitcoin ETF’s

De SEC zal vandaag hoe dan ook een definitief besluit naar buiten moeten brengen voor de gezamenlijke poging van ARK Invest en 21Shares om een Bitcoin spot-ETF op de Amerikaanse markt te lanceren. Naar verwachting zal de toezichthouder meerdere aanvragen tegelijkertijd goedkeuren, om zo een concurrentievoordeel te voorkomen.

Wil je snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de ontknoping van de ETF-strijd? Houd Crypto Insiders dan in de gaten om snel op de hoogte te zijn van hoe de gebeurtenissen zich ontvouwen.

Post Views: 96

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment