Bitcoin-bedenker was ‘geïnteresseerd’ in XRP

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Financiële reus adviseert Bitcoin ETF aan miljoenen klanten

De Carlson Group, een investeringsfirma met tientallen miljarden dollars onder beheer, heeft 4 van de 10 bitcoin (BTC) spot ETF’s toegevoegd aan het aanbod voor aangesloten financieel adviseurs. Dat betekent feitelijk dat 19.000 financieel adviseurs het investeren in bitcoin ETF’s officieel mogen aanbieden aan hun cliënten.

Deze 19.000 financieel adviseurs zijn indirect verantwoordelijk voor investeringsportfolio’s ter waarde van maar liefst $1,5 biljoen. Het is tot dusver nog een onaangebroken markt, maar door deze zet van de Carlson groep lijkt het eerst schaap over de dam. Het is een ontwikkeling die op lange termijn grote impact kan hebben. Daarnaast is het opnieuw een stap in de steeds verder gaande acceptatie van bitcoin als legitieme investering.

Bitcoin-bedenker noemt Ripple ‘interessant’

In een recent opgedoken email van Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto is te zien dat hij de mysterieuze grondlegger best wel geïnteresseerd is in het idee rondom Ripple. Destijds ging het nog om RipplePay, maar dit zou later tot leven komen in de vorm van de XRP Ledger.

Bitcoin ontwikkelaar Martti Malmi noemt RipplePay in een e-mail met Nakamoto mogelijk van gigantische impact en in een reactie hierop reageert Nakamoto instemmend. Het geeft een bijzondere inkijk in de begindagen van de crypto wereld.

De mails kwamen naar boven tijdens een lopende rechtszaak over de ware identiteit van Satoshi Nakamoto. Een man uit Australië genaamd Craig Wright claimt al jaren de oprichter van het Bitcoin netwerk te zijn, maar er zijn slechts weinig mensen die hem geloven. Dit heeft nu tot een rechtszaak geleid waar toch een aantal interessante inzichten naar boven komen, zoals nu oude e-mails tussen Nakamoto en andere Bitcoin-ontwikkelaars.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Polygon haalt nieuw record

Het populaire layer-2 netwerk Polygon (MATIC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De activiteit op het netwerk bereikte gisteren meer dan 1 miljoen actieve gebruikers. Dat is een nieuwe all-time high qua activiteit.

Het aantal transacties heeft nog geen nieuw record neergezet, volgens data van DeFiLlama. Desalniettemin is het duidelijk dat het goed gaat met Polygon en dat het een van de populairste layer-2’s op Ethereum (ETH) blijft.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment