Bitcoin afsplitsing binnenkort niet meer ondersteund op grote beurs

Louise de Graaf


De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft aangegeven binnenkort de ondersteuning voor bitcoin SV (BSV), een crypto die is ontstaan als indirecte afsplitsing van Bitcoin (BTC), te beëindigen. Het nieuws komt meer dan twee jaar nadat de wereldwijde beurs een punt achter de handel in bitcoin SV had gezet.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Uiterlijk 9 januari bitcoin SV opnemen

Gebruikers van Coinbase hebben een e-mail ontvangen waarin ze worden verzocht om uiterlijk 9 januari hun BSV-holdings van het platform te halen. Dit blijkt uit een recent artikel van Coindesk. ‘’Als u uw BSV-fondsen niet opneemt, zal Coinbase alle resterende BSV op uw Coinbase-account liquideren’’, luidt het bericht van Coinbase.

Bitcoin SV is een afsplitsing, ook wel hard fork genoemd, van Bitcoin Cash (BCH), welke op zijn beurt weer een afsplitsing is van het originele Bitcoin netwerk. Even terug in de tijd: in augustus 2017 ontstond Bitcoin Cash met als belangrijkste wijziging het verhogen van de blokgrootte. In november 2018 kwam Bitcoin SV tot stand uit de eerdere vertakking van Bitcoin Cash met als doel terug te gaan naar de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van Bitcoin.

Bitcoin SV staat voor ‘Bitcoin Satoshi Vision’. Craig Wright, een Australische computerwetenschapper die jarenlang heeft geclaimd Satoshi Nakamoto te zijn, is een van de belangrijkste mensen achter Bitcoin SV. Bitcoin SV heeft de blokgrootte nog verder verhoogd en beweert de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto te volgen.

Stopzetten handel bitcoin SV

Degenen die zich bezighouden met Bitcoin SV noemen het ‘’de originele Bitcoin’’, maar het blijft een controversieel project en de cryptomunt is dan ook van een aantal grote beurzen verwijderd de afgelopen jaren.

Coinbase besloot de handel in augustus 2021 stop te zetten nadat Bitcoin SV zijn vijfde aanval van buitenaf kreeg te verwerken. Sindsdien kunnen klanten van de wereldwijde beurs BSV al niet meer kopen of verkopen, maar het simpelweg bewaren op de exchange was nog wel mogelijk. Hier komt nu dus ook een einde aan.

Op veelandere cryptobeurzen, waaronder Binance, is de handel in BSV ook al een tijdje niet meer mogelijk. Als gevolg heeft het algehele handelsvolume van de cryptomunt aanzienlijke verliezen geleden, waardoor het een steeds kleinere aanwezigheid binnen de bredere cryptomarkt krijgt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment