Bitcoin adoptie bereikt nieuwe mijlpaal

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs bevindt zich in gunstig vaarwater momenteel. Het mag duidelijk zijn dat dit een gunstig effect heeft op de algehele adoptie van Bitcoin. Dit wordt momenteel sterk weerspiegelt in het feit dat het aantal wallets met ten minste 1.000 dollar aan BTC een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.


šŸ”” Vandaag: ā‚¬56 goud gratis

8 miljoen wallets met $1.000 aan BTC

Het aantal adressen op het Bitcoin netwerk met minimaal 1.000 dollar aan BTC, wat momenteel gelijkstaat aan 0,028 BTC, is gestegen tot een recordhoogte van 8 miljoen. Dit schrijft CoinDesk op basis van gegevens van Blockware Solutions en Glassnode.

Logischerwijs zijn er twee redenen aan te wijzen voor het bereiken van het nieuwe record van 8 miljoen adressen met minimaal 1.000 dollar aan BTC. Als eerste heeft de grote stijging in de bitcoin koers van iets minder dan twee weken geleden er simpelweg voor gezorgd dat 1.000 dollar gelijkstaat aan een lagere hoeveelheid bitcoin.

Bovendien heeft de reusachtige opwaartse beweging, gedreven door een toenemende optimisme wat betreft de komst van een bitcoin beursfonds, geleid tot meer interesse in de cryptocurrency. Na de grote sprong die bitcoin maakte steeg het aantal weergaven van de Wikipediapagina van Bitcoin bijvoorbeeld tot het hoogste niveau sinds juni 2022.

Meer interesse betekent vanzelfsprekend meer mensen die zich wagen aan het decentrale activum. Dit levert natuurlijk een positieve bijdrage aan het aantal BTC-wallets van ten minste 1.000 dollar.

Mocht een bitcoin beursfonds goedgekeurd worden, dan zou de interesse richting bitcoin een enorme duw in de rug krijgen. Met name institutionele investeerders zullen dan een stuk makkelijker blootstelling verwerven tot bitcoin. Dit heeft op zijn beurt vanzelfsprekend ook weer een positief effect op de kleinere retail-investeerders.

Recordaantal bitcoin-investeerders in het groen

De recente prijsstijging van bitcoin heeft tevens geleid tot een recordaantal wat betreft het aantal winstgevende BTC-investeerders.

Maar liefst 80 procent van alle adressen mogen tegen de huidige BTC koers namelijk een winst opschrijven. Dit weerspiegelt een totaal van bijna 39,5 miljoen adressen. Onthoud dat het aantal wallets niet gelijk staat aan het aantal investeerders. Cryptobeurzen en andere crypto-dienstverleners gebruiken namelijk doorgaans maar enkele wallets voor hun gehele klantenbestand.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment