Bitcoin aanbod op beurzen droogt op tot opvallend dieptepunt

Louise de Graaf


Het gaat de afgelopen paar maanden erg goed met de prijs van bitcoin (BTC). Van de lokale bodem in september naar de top van eind vorige week is de koers al met 77 procent gestegen, en een belangrijke factor hierin zal het aantal beschikbare coins op exchanges zijn geweest. Volgens Bitfinex heeft dit aantal opnieuw een dieptepunt bereikt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin opkoop op exchanges zet door

Dat schrijft de cryptobeurs in zijn wekelijkse Bitfinex Alpha-onderzoeksrapport. Het totale aantal BTC op gemeten crypto exchanges lag vorige week op het laagste punt van de afgelopen 6 jaar. Om precies te zijn is het aantal coins afgenomen van 2,6 miljoen BTC naar ongeveer 2 miljoen BTC.

Deze trend is al een flinke tijd gaande – de crash aan het begin van de coronapandemie in 2020 was namelijk een keerpunt. Na dat dieptepunt is het aantal coins op exchanges drastisch afgenomen, zelfs tijdens de bearmarkt van vorig jaar.

Volgens door Biftinex aangehaalde data van blockchain-analysebureau CryptoQuant was de implosie van FTX eind vorig jaar een enorme aanjager van de afname. Daarna zijn de handelsvolumes in de algehele crypto-markt wel flink afgenomen. Die lagen eerder dit jaar nog op het laagste punt sinds de afgelopen bullmarkt, ondanks dat de koers alweer flink was gestegen.

De onderzoekers beschrijven dat de opwaartse trend naast door het fors lagere aanbod ook is veroorzaakt door de lage handelsvolumes en de plotselinge hoge vraag.

Advertisement

Bitfinex verwacht renteverlagingen in 2024

Bitfinex zet in het rapport ook elke week uiteen wat de stand van zaken is in de rest van de economie. Zo is de Amerikaanse banenmarkt iets afgekoeld en lenen consumenten iets meer dan voorheen.

Voor nu verwacht het geen renteverlagingen, maar daar zou halverwege volgend jaar verandering in kunnen komen. Tegen 2025 verloopt namelijk veel schuldpapier van bedrijven, wat betekent dat zij moeten herfinancieren. Dat verhoogt de druk op de Amerikaanse centrale bank om de rentes weer te verlagen.

Post Views: 72Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment