Binance trekt zich verder terug uit EU: Nog een crypto-dienst gestaakt

Louise de Graaf


Crypto exchange Binance is al een flinke tijd het middelpunt van de barre omstandigheden in de crypto-industrie. De afgelopen maanden is het bedrijf hard gekrompen, en helaas is hier nog geen einde aan gekomen. Nu schrapt Binance zijn eigen betaaldienst in Europa.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Binance stopt ook met crypto betaalpas in EU

Binance heeft al een tijd in verschillende landen betaalpassen, waarmee je in reguliere winkels kunt betalen met crypto. De exchange werkt voor de pas namelijk samen met betalingsverwerkers zoals Mastercard en Visa, wiens betaalpassen door vrijwel iedere verkoper met een pinautomaat worden ondersteund.

Het bedrag in fiat-valuta wordt automatisch omgerekend door de betalingsverwerker. Vervolgens trekt de crypto exchange het automatisch af van je balans op de exchange. Naast het feit dat je hierdoor minder afhankelijk bent van een traditionele bankrekening krijg je met de pas ook cashbacks. De pas werd in 2020 al in Europa geïntroduceerd, en veel andere landen volgden hierna. In 2022 was Argentinië aan de beurt, en begin 2023 volgde Brazilië.

Op sociale mediaplatform X toont de gebruiker @WazzCrypto een e-mail die Binance naar zijn gebruikers heeft gestuurd, waarin staat dat de betaalpas vanaf 20 december om 2 uur Nederlandse tijd niet meer te gebruiken zal zijn. Accounts van gebruikers blijven verder onaangetast.

Weinig positief nieuws voor Binance

Bloomberg bevestigt het nieuws. In augustus trok zowel Mastercard als Visa zich terug uit de samenwerking met Binance omdat het bedrijf onder vuur ligt met beleidsmakers. In juni klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance aan omdat het onder andere fraude zou hebben gepleegd.

De cryptobeurs is niet alleen gestopt in Nederland. Het heeft zich ook uit veel andere landen teruggetrokken, waaronder uit Rusland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Tegelijkertijd heeft het weer een bankpartner voor binnen de Europese Unie. Helaas lijkt dat het enige lichtpuntje voor de exchange te zijn. Binance’ marktaandeel is namelijk hard gedaald door alle chaos.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment