Binance deelt 500 miljoen ALT-tokens uit, vroege vogels juichen

Louise de Graaf


Altlayer, een open en gedecentraliseerd protocol voor rollups, heeft vandaag zijn eigen ‘ALT’ crypto gelanceerd. De munt wordt op de markt gebruikt door Binance Launchpool, dat gebruikers de kans heeft gegeven om vroegtijdig eigenaar te worden van de nieuw gelanceerde tokens. Ook zal Altlayer een airdrop uitvoeren naar vroege supporters van het project.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

500 miljoen ALT-tokens gelanceerd

Ongeveer een week geleden kondigde AltLayer de lancering van zijn eigen cryptomunt aan. Middels de launchpool van Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, hebben gebruikers de afgelopen dagen de kans gekregen om deel te nemen aan de lancering.

De launchpool stelt je in staat om cryptomunten in een pool van fondsen te storten om zo nieuwe tokens te farmen. De hoeveelheid tokens die je verdient, is afhankelijk van het aantal tokens dat je hebt gestaked ten opzichte van het totale aantal tokens dat beschikbaar is in de pool zelf.

Vanaf 19 januari kregen gebruikers 6 dagen de tijd om build ‘n build (BNB) en first digital USD (FDUSD) te staken in de pool.

Sinds 11:00 uur Nederlandse tijd is ALT gelist op Binance, waarbij ALT/BTC, ALT/USDT, ALT/BNB, ALT/FDUSD en ALT/TRY als handelsparen worden aangeboden.

De toewijzing van Binance Launchpool is goed voor 500 miljoen ALT. Dit komt overeen met 5,0 procent van de totale voorraad van 10 miljard munten.

AltLayer NFT-houders en deelnemers van community-campagnes kunnen vandaag tevens hun airdrop claimen. EigenLayer restakers en Celestia (TIA) stakers zullen ook nog beloond worden middels een airdrop.

Wat is Altlayer en zijn nieuwe crypto?

AltLayer legt de focus op gedecentraliseerde rollups. Rollups betreffen het off-chain bundelen van transacties voordat ze verwerkt worden op een layer-1 blockchain.

AltLayer biedt twee soorten rollups: native rollups en restaking rollups.

Met native rollups kunnen ontwikkelaars op maat gemaakte layer-2 oplossingen bouwen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Met restaking rollups kunnen bestaande rollups opnieuw worden ingezet, waardoor hun beveiliging en decentralisatie worden verbeterd door gebruik te maken van een bredere groep validators.

ALT zal fungeren als economische borg die kwaadwillend gedrag voorkomt. Bovendien krijgen ALT-tokenhouders stemrecht om deel te nemen aan governance-beslissingen. Netwerkkosten worden tevens betaald met ALT-tokens en tot slot worden de tokens gebruikt als beloningen binnen het ecosysteem.

Post Views: 65Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment