Betaalreus Mastercard gaat nieuwe crypto samenwerking aan

Louise de Graaf


Mastercard zet steeds meer stappen in de wereld van Web3 en crypto. Het wereldwijde betalingstechnologiebedrijf is onlangs een samenwerking aangegaan met MoonPay. De twee bedrijven willen samen onderzoeken hoe Web3-tools marketingactiviteiten kunnen verbeteren om zo nieuwe manieren te vinden om contact te maken met de consumenten van Mastercard.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Wat is MoonPay?

MoonPay is een financieel technologiebedrijf dat betalingsoplossingen biedt, waardoor gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en overboeken met traditionele valuta, met als doel het proces van transacties met cryptocurrencies eenvoudiger en toegankelijker te maken voor consumenten en bedrijven.

Mastercard is van plan om gebruik te maken van het hele Web3 portfolio van MoonPay, dat verschillende tools en diensten bevat. MoonPay zal bepaalde Mastercard-tools en -oplossingen, zoals “Click to Pay”, Mastercard Crypto Credentials en Mastercard Send, integreren in zijn betaaloplossingen. Deze integratie heeft als doel om de compliance en het vertrouwen in de Web3 industrie te verhogen. Zowel vertegenwoordigers van Mastercard als MoonPay hebben positief gereageerd op de samenwerking en kijken uit naar de toekomst. 

Daarnaast richt de samenwerking zich ook op het ontdekken van nieuwe manieren om contact te maken met Mastercard-klanten via ervaringsgerichte marketingstrategieën. De partners zijn enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken aan strategie, creativiteit en front-end ontwikkelingswerk voor hun ervaringsgerichte initiatieven. 

Mastercard duikt in de NFTs

Mastercard zit niet stil in de wereld van blockchain en crypto. Het bedrijf heeft ook andere samenwerkingen verkend, zoals met de Reserve Bank of Australia. Er is een succesvolle pilot uitgevoerd om de mogelijke synergieën tussen non-fungible tokens (NFT’s) en central bank digital currencies (CBDC’s) te verkennen. Gedurende de pilot is het potentieel van NFT’s in de versterking van de veiligheid en efficiëntie van CBDC’s duidelijk geworden, door fraude te verminderen en dataverlies te voorkomen. Deze samenwerking illustreert een innovatieve benadering waarbij digitale valuta en NFT’s op unieke wijze worden gecombineerd, wat nieuwe wegen opent voor samenwerking tussen publieke en private netwerken in de wereld van digitale valuta.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment