Beroemde belegger deelt nieuwe bitcoin koersvoorspelling

Louise de Graaf


Peter Brandt is een bekende investeerder, en hij doet geregeld zijn zegje over bitcoin (BTC). Ditmaal beweert de veteraan dat bitcoin zijn bodem heeft bereikt voor deze cyclus. Dat betekent echter niet dat het een snel en makkelijk ritje naar een nieuwe all-time high (ATH) wordt, aldus Brandt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Drie bitcoin voorspellingen van Brandt

Alhoewel Brandt aangeeft dat niemand de toekomst van een markt kan voorspellen, deelt hij wel drie duidelijke stellingen over bitcoin. De eerste is, zoals gezegd, dat we de bitcoin bodem al hebben gehad. Volgens Brandt zullen we dus niet meer onder de $16.000 uitkomen.

Het tweede punt dat Brandt maakt is dat we geen nieuwe ATH zullen zien voor het derde kwartaal van 2024. Volgens deze prognose moeten we dus nog een jaartje wachten voordat het oude record van $69.000 wordt doorbroken. Dit is een mening die veel gedeeld wordt.

Het derde punt van Brandt is dat we tot die tijd een ‘chop fest’ zullen krijgen. Hij bedoelt hiermee dat de reis naar die nieuwe hoogtes niet van een leien dakje zullen gaan. Een chop fest verwijst naar een markt zonder duidelijke richting, gekenmerkt door veel kleine schommelingen in een krap bereik.

Niemand kan de crypto toekomst voorspellen

Dat bitcoin tegen eind 2024 pas zijn oude record doorbreekt, is een voorspelling die we de laatste tijd vaker horen. Dan moet het echte vuurwerk in 2025 starten. Crypto-analist CryptoCon deelde recent een dergelijke voorspelling.

Toch zijn er ook geluiden dat een nieuwe all-time high al eerder bereikt kan worden, zelfs nog vóór de aanstaande bitcoin halving. Dan zou de koers al binnen een half jaar een astronomische stijging moeten maken.

De reden hiervoor is de mogelijke goedkeuring van een bitcoin ETF, of beursfonds, in de VS. Een dergelijk investeringsproduct zou namelijk veel kapitaal aan kunnen trekken. Niemand kan echter de toekomst voorspellen, het is daarom van belang om objectief te blijven en alles met een korreltje zout te nemen. Ook risico management is cruciaal

 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment