Beroemde analist verwacht bitcoin daling, crypto gemeenschap oneens

Louise de Graaf


De bekende Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Jim Cramer is al lange tijd kritisch op Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. Ook in zijn recente optreden in het programma “ Squawk on the Street”  van het wereldwijde nieuws platform CNBC. Voor de bekende XRP advocaat John Deaton waren de uitspraken juist een reden om meer BTC bij te kopen

Jim Cramer verwacht dat, in zijn eigen woorden, dat “ Mr.Bitcoin flink omlaag gaat”. Cramer staat erom bekend sceptisch te zijn over crypto’s en geeft vaak negatieve voorspellingen voor deze activaklasse.

Op X, het voormalige Twitter, nemen crypto investeerders de uitspraken van Jim Cramer. Velen geloven dat zijn voorspellingen vaak onjuist zijn. Sommige crypto-enthousiastelingen raden zelfs aan het tegenovergestelde te doen van wat hij adviseert, net als Deaton. Eerder dit jaar adviseerde Cramer beleggers om Bitcoin te verkopen. In plaats van een daling, steeg Bitcoin met 9% in slechts 4 dagen tijd.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin halving mogelijk eerder

Of de BTC koers omlaag of omhoog gaat zullen we nooit zeker weten. Historisch gezien speelt de bitcoin halving en volgt er een bullrun. Er zijn echter indicaties dat deze gebeurtenis eerder kan optreden dan ingeschat. De bitcoin halving is een proces waarbij de beloningen voor bitcoin miners elke vier jaar worden gehalveerd. Op dit moment ontvangen miners 6,25 BTC voor elk verwerkt transactieblok. Na de halving zal dit aantal dalen tot 3,125 BTC.

Deze vermindering van beloningen is traditioneel een stimulans voor de waarde van bitcoin, omdat miners hun BTC voor een hogere prijs moeten verkopen om winstgevend te blijven. Hoewel de halving op een vast block plaatsvindt, varieert de tijd om elk blok te verwerken. De huidige kracht van gezamenlijke bitcoin mining, bekend als de hash rate, heeft onlangs een niveau van meer dan 500 EH/s bereikt. Als deze trend aanhoudt, kan de halving tussen 12 en 18 april 2024 plaatsvinden, in plaats van de oorspronkelijk geschatte datum in mei 2024.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment