Belgische politicus investeerde salaris in bitcoin en wint flink

Louise de Graaf


Het uitbetalen van salaris in crypto komt nog niet heel veel voor. Het is namelijk heel gemakkelijk om zelf crypto te kopen met je uitbetaalde euro’s. Toch zijn er mensen die dit wel doen. Een mooi voorbeeld hiervan is Christophe de Beukelar, een Europees parlementslid. Hij liet zich in 2022 een jaar lang door de Europese Unie uitbetalen in bitcoin (BTC).


Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een politiek statement

Hoewel 2022 geen best jaar was voor de bitcoin koers, lag de Beukelaere hier naar eigen zeggen niet wakker van. De actie was namelijk een politieke actie waarbij hij de Europese aandacht op bitcoin probeerde te vestigen. Dit zei hij in een interview met Trends eerder deze maand.

“Het was geen financiële investering, maar een statement. Ik wou aan de alarmbellen trekken: België, en Europa in het algemeen mogen de ogen niet sluiten voor de financiële revolutie die aan de gang is.”

De Belg zegt dat Europa crypto moet omarmen. De sector biedt namelijk zeer grote mogelijkheden. Hij is bang dat er zich een herhaling van de jaren negentig zal plaatsvinden. Toen was het internet in opkomst. Europa zag het echter als een gevaarlijke technologie en bedrijven in de sector zochten hun heil in andere werelddelen. Europa mistte de boot. De Beukelaere ziet vandaag de dag een herhaling van hetzelfde patroon met de crypto industrie.

Volgens de politicus is bitcoin superieur ten opzichte van goud en de euro. Zo is het verzenden van bitcoin vele malen makkelijker dan het versturen van goud of euro’s naar de andere kant van de wereld. Ook hoeft hierbij geen tussenpartij aan de pas te komen.

De Beukelaere voorziet een financiële wereld waarin bitcoin een centrale positie inneemt. Deze toekomst is nog ver weg maar met de introductie van de bitcoin spot ETF’s en de toenemende rol van grote financiële instituties zoals Blackrock zijn de eerste stappen naar deze toekomst al gezet.

Huidige financiële systeem is kapot

Op het huidige financiële systeem, gekenmerkt door machtige centrale banken, heeft de politicus kritiek. Zo zegt hij dat de Europese Centrale Bank grote fouten heeft gemaakt.

“De voorbije jaren Europese Centrale Bank te veel geld gedrukt, en de inflatie is daar voor een deel aan gelinkt. De financiële wereld zou zich het best helemaal herdenken. Enkele grote organisaties en invloedrijke mensen hebben veel te veel impact op het monetaire systeem.”

De Beukelaere wil zich de komende tijd gaan inzetten voor financiële educatie. Hij denkt dat mensen te weinig weten over financiële zaken. En dit is iets wat nodig moet veranderen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 114Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment