Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s

Louise de Graaf


Sinds hun lancering vier maanden geleden hebben Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) aanzienlijk kapitaal aangetrokken. Echter, het grootste deel van dit kapitaal komt van retailbeleggers (particulieren), terwijl traditionele banken en institutionele beleggers grotendeels aan de zijlijn blijven. Dit onthulde Jan van Eck, CEO van het investeringsbeheerbedrijf VanEck, in een exclusief interview tijdens de Paris Blockchain Week.


Bitcoin pinautomaten zullen verdubbelen na halving

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Institutionele adoptie van BTC blijft uit

De betrokkenheid van retailbeleggers bij Bitcoin ETF’s is opmerkelijk. Jan van Eck merkte op dat de ETF’s op sommige dagen miljarden dollars aan instroom zagen, wat zijn verwachtingen overtrof, dat meldt Cointelegraph. Desondanks benadrukte hij dat deze instroom voornamelijk niet afkomstig was van traditionele financiële (TradFi) spelers. “Ik was verrast, maar ik denk niet dat het de traditionele beleggers zijn. Ik geloof nog steeds dat 90% van de instroom uit retail komt,” verklaarde van Eck. Hij voegde toe dat, hoewel sommige BTC whales en andere instellingen activa hebben verplaatst, deze al blootgesteld waren aan Bitcoin, wat suggereert dat de adoptie door traditionele financiële instituten nog in de kinderschoenen staat.

De verwachting is dat de komende maand enkele grote institutionele investeringen van banken en traditionele firma’s zullen plaatsvinden. Toch staat de Bitcoin ETF-markt volgens Van Eck nog steeds aan het begin van haar ontwikkeling. “Er is veel rijping nodig. Veel technologie zal on-chain ontwikkeld worden, dus er is een lange weg te gaan,” merkte hij op.

Een belangrijke drijfveer voor beleggers om te kiezen voor Bitcoin ETF’s boven het direct kopen en beheren van BTC is het gemak. Van Eck wees op het voordeel van gemak, veiligheid en betaalbaarheid van ETF’s, met name door te wijzen op de lage spreads en lage of geen kosten, in tegenstelling tot de 2% spreads op exchanges zoals Coinbase.

Bitcoin vs. goud

Van Eck stelde dat bitcoin, hoewel het goud voorlopig echt nog niet zal vervangen, een sterke aanvulling vormt in de portfolio’s van mensen. Met de opkomst van bitcoin als een opkomend activum, ziet Van Eck een toekomst waarin BTC een belangrijke rol speelt als waardeopslag, vooral in tijden waarin traditionele activa onder druk staan.

Dat zijn positieve woorden van Van Eck. De ETF’s hebben al een enorme positieve impact gehad op de BTC koers, en als instituties met diepe zakken nog massaal aan de zijlijn blijven staan, betekent dat een mogelijk grote instroom van veel geld in de toekomst.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment