Avalanche netwerk verliest momentum, wat betekent dit voor de koers?

Louise de Graaf


Het Avalanche (AVAX) netwerk kent een sterke afname in het gebruik, zo blijkt uit on-chain data. Op social media platform X deelde het account AVAXDaily data van het aantal transacties op het netwerk, waarin een afname van 17 procent is te zien in de afgelopen 7 dagen. Is deze daling in het gebruik een signaal voor problemen rondom de AVAX koers?


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Avalanche ziet 96% daling in gebruik

Avalanche is een groot smart contract platform vergelijkbaar met populaire netwerken zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL). De AVAX koers is in de afgelopen 12 maanden aardig gestegen, met een groei van bijna 85 procent. In de afgelopen maand beweegt de prijs van de munt vrij neutraal tussen de 32 en 37 dollar. Volgens X-gebruiker AVAXDaily moeten we ons zorgen maken over de adoptie van het netwerk en de mogelijke impact op de koers van de altcoin.

Sinds december is het dagelijkse gebruik op het Avalanche netwerk drastisch afgenomen. Waar in december nog tot wel 6 miljoen transacties per dag werden geregistreerd, zien we sinds 6 februari slechts 200.000 transacties per dag. Een afname van maar liefst 96 procent.

Het gebruik van een blockchainnetwerk wordt over het algemeen gezien als een belangrijke metriek van netwerk succes en lange termijn koersvoorspelling. Veel gebruik betekent meer vraag naar de onderliggende munt, wat op termijn zorgt voor hogere prijzen. De afname in adoptie is daarom een reden tot zorg voor sommige beleggers en analisten. Zeker in verband met de sterke concurrentie in de crypto markt.

Avalanche on-chain data
Aantal dagelijkse transacties op het Avalanche netwerk. ā€“ Bron: Avalanche Explorer

Impact op burn rate AVAX

Het Avalanche netwerk burnt regelmatig munten, vergelijkbaar met andere crypto projecten. Het verbranden van tokens gebeurt aan de hand van transacties. Een deel van de transactiekosten die gebruikers betalen zal verbrand worden waardoor het aanbod van munten een klein beetje afneemt.

Des te meer het netwerk gebruikt wordt des te meer munten verbrand worden, wat een significante invloed kan hebben op de AVAX koers. Door de afname in transacties op het netwerk worden ook minder munten verbrand, wat ook implicaties kan hebben voor de avalanche prijs.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment