Avalanche (AVAX) koers onder druk, vandaag $350 miljoen ‘token unlock’

Louise de Graaf


Avalanche (AVAX) ziet deze week een grote hoeveelheid tokens ontgrendelen. Deze grote zogeheten token unlock kan flink wat druk op de AVAX koers uitoefenen.


Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

$350 miljoen avalanche tokens unlocken

Volgens data van Token.Unlocks zal vannacht ongeveer 9,5 miljoen AVAX tokens ontgrendelen. Om precies te zijn zal dit gebeuren om 01:00 Nederlandse tijd.

Met de huidige prijs van AVAX van ongeveer $36,7, betekent dit dat ongeveer $350 miljoen aan tokens worden ontgrendeld.

Dat zal ervoor zorgen dat het totale circulerende aanbod van AVAX met ongeveer 2,6% zal toenemen. Momenteel zijn 58% van alle AVAX tokens al ontgrendeld.

Van deze 9,5 miljoen AVAX tokens gaan ongeveer 4,5 miljoen tokens naar teamleden van Avalanche, 2,25 miljoen tokens gaan naar strategische partners, 1,67 miljoen tokens gaan naar het ontwikkelingsfonds en 1,13 miljoen tokens worden gebruikt voor een aanstaande airdrop.

AVAX koers presteert al opvallend ondermaats

Een token unlock kan vaak een drukkend effect hebben op de koers. Het beschikbare aanbod wordt immers vergroot.

In de meeste gevallen zien we de koers dalen in de weken na een dergelijke ontgrendeling. Er komen namelijk meer tokens vrij dan worden gekocht.

Desondanks hebben we mogelijk deze druk op de koers al gezien. De AVAX koers presteerde afgelopen week namelijk ondermaats in vergelijking met de rest van de crypto-markt.

Terwijl veel grote crypto nog in de plus staan ten opzichte van een week geleden, is AVAX in deze periode met bijna 12% gedaald.

Ook vandaag daalt AVAX met bijna 5% naar $36,7. Echter staan veel altcoins vandaag zo’n 5% in de min.

De vorige token unlock van AVAX vond plaats op 23 november. Rond die tijd liep de koers ook kort tegen weerstand aan, toen nog rond de $22. Dat was echter van korte duur, en AVAX zette toen zijn rally weer snel voort.

Op Crypto Insiders is de laatste tijd regelmatig te lezen over dit soort token unlocks, waaronder voor manta network (MANTA) en sei (SEI). Beide koersen daalden niet zwaar, maar de volatiliteit nam wel fors toe.


Post Views: 65Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment