Apple gooit MetaMask crypto wallet tijdelijk uit de app store

Louise de Graaf


Een van de grootste crypto wallets, MetaMask, was voor korte duur verwijderd van technologiebedrij Apple haar App Store. De app was enkele uren niet te downloaden door gebruikers, maar is op het moment van schrijven gelukkig weer beschikbaar. 


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

MetaMask crypto wallet

Volgens MetaMask was de kwestie niet gerelateerd aan een veiligheidsincident. Het is waarschijnlijk dat het servicebeleid van Apple achter de verwijdering van de app lag. Apple heeft een aantal richtlijnen opgesteld die voorkomen dat apps processen uitvoeren die niet direct gerelateerd zijn aan de hoofdfunctie van de app, zoals het op de achtergrond minen van cryptocurrency. Het doel is om zo de prestaties van de apparaten en de gebruikerservaring te beschermen.

Dit was niet de eerste keer dat MetaMask uitdagingen tegenkwam van Apple. MetaMask, overweegde in december van 2022 zelfs afstand te nemen van Apple’s App Store vanwege de hoge commissietarieven die door het platform worden geëist. Co-oprichter van MetaMask, Dan Finlay, uitte zijn ongenoegen publiekelijk, in solidariteit met andere bedrijven zoals Coinbase. Ze verwijzen allemaal naar de 30% commissie die Apple vraagt als “monopolistisch”. Dit volgt na onenigheid waarbij Apple netwerkkosten als in-app aankopen classificeerde. Er is een groeiende kritiek en weerstand tegen Apple’s beleid, wat mogelijk kan leiden tot een verschuiving van het iOS-platform door verschillende crypto-gerelateerde applicaties en diensten.

Apple’s strikte beleid richting crypto apps

Apple staat bekend om zijn strikte beleid richting crypto applicaties in het algemeen. Zo heeft Apple ook de gedecentraliseerde social media app Damus verwijderd uit de App Store vanwege de controversiële ‘zaps functie’, die gebruikers in staat stelt Bitcoin (BTC) te verdienen via hun posts. Ondanks kritiek en argumenten van Damus en prominente bijdrager Jack Dorsey, bleef Apple vasthouden aan hun standpunt, verwijzend naar hun beleidsrichtlijnen inzake digitale transacties. Damus en Dorsey waren van mening dat de bitcoin-tips geen digitale content ontgrendelen en een vorm zijn van peer-to-peer betaling.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment