Amerikaanse overheid kampt met gigantisch probleem, goed voor bitcoin?

Louise de Graaf


De Amerikaanse overheidsschuld groeit momenteel op het moordende tempo van enkele honderden miljarden dollars per maand. Langzaam maar zeker zien we meer berichten verschijnen over de schier onhoudbare situatie die de schuldenberg veroorzaakt. Het grote probleem is namelijk dat deze blijft toenemen EN dat Amerika ook rente moet betalen over de schulden.

Die rente is sinds maart 2022 agressief verhoogd door de Amerikaanse centrale bank om de inflatie onder de duim te krijgen.

Maar de problemen blijven zich opstapelen, met name op geopolitiek niveau spelen er nu twee oorlogen die voor Amerika weleens heel duur kunnen worden. Zo stuurde de Verenigde Staten al miljarden richting Oekraïne en lijkt nu hetzelfde te gebeuren met Israël.

Minister van Financiën Janet Yellen zei dit weekend in een interview: “We kunnen ons zeker twee oorlogen veroorloven.”


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

De schulden van Amerika

“We kunnen ons zeker twee oorlogen veroorloven” is een rare uitspraak als je bedenkt dat de schuldenberg van Amerika zo gigantisch groot is, dat ze inmiddels al bijna meer kwijt zijn aan de jaarlijkse rentekosten dan aan hun complete leger.

Zo serieus is het schuldenprobleem inmiddels.

Als je vervolgens bedenkt dat Amerika dit jaar bijvoorbeeld alleen al kampt met een overheidstekort van 1,7 miljoen dollar, dan zijn dit soort uitspraken van Janet Yellen op zijn minst. vreemd te noemen.

Bron: usdebtclock.org

In de bovenstaande afbeelding zien we de grootste kostenposten van de Amerikaanse overheid en zoals je kunt zien staan de rentekosten momenteel op plek 4 (net achter defensie). Door de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank groeien de uitgaven aan de rentekosten momenteel harder dan de uitgaven voor het Amerikaanse leger.

Al zou dat snel weer kunnen veranderen als we de woorden van Janet Yellen mogen geloven. President Joe Biden deelde dit weekend bij het programma 60 Minutes dat hij om miljarden heeft gevraagd voor zowel de oorlog in Oekraïne als die in Israël.

Fake bitcoin nieuws zorgt voor chaos

Als de gigantische rentekosten één ding duidelijk maken, dan is het wel dat de rente HEEL SNEL omlaag moet voor de Amerikaanse overheid. Gekeken naar de snelheid waarmee de rente de afgelopen maanden is gestegen, zou het mij ook niet verbazen als deze veel sneller dan verwacht weer omlaag komt.

Zeker als de overheid op deze manier geld over de balk blijft smijten.

Ondertussen kwam er vandaag nieuws naar buiten dat de eerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten is goedgekeurd. Meerdere partijen maakten hier melding van op Twitter, de bitcoin koers is als een raket omhoog geschoten. Later bleek het helaas om fake news te gaan. Lees hier meer over de situatie.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment