Altcoins volgen bitcoin met stijgingen van meer dan 50%

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) begon gisteren weer hard te stijgen. De koers maakte een enorme sprong en tikte afgelopen nacht voor het eerst sinds december 2021 de $57.000 aan.

Maar niet alleen bitcoin beleeft een mooie dag. Bitcoin neemt wellicht het voortouw, maar trekt ook de rest van de crypto-markt met zich mee.

De meeste altcoins kleuren mooi groen en we hebben zelfs enkele munten die vandaag meer dan 50% in de plus staan.

Ondertussen komt het marktsentiment op “extreme hebzucht” (79) uit volgens de Fear & Greed Index.


Crypto radar: ethereum doorbreekt $3.000, markt in de plus

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van crypto is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 6,7% gestegen en doorbrak gisteren voor het eerst in jaren de $2 biljoen.

De totale waarde van de crypto-markt komt vanochtend zelfs al op $2,13 biljoen uit, aldus data van CoinMarketCap. Volgens CoinGecko staat de totale waarde zelfs al op $2,23 biljoen.

Hoewel bitcoin kort $57.000 aantikte, viel de koers vervolgens terug naar $55.500. Op het moment van schrijven klimt bitcoin naar $56.400 op Bybit powered by SATOS en €51.900 op het Nederlandse Bitvavo.

Dat betekent dat bitcoin in de afgelopen 24 uur met 9,9% is gestegen.

De hardste stijgers in crypto, waaronder THETA en PEPE

Ook de altcoins kleuren groen en we hebben meerdere opvallend harde stijgers vandaag.

In de top 100 staan flare (FLR) en helium (HNT) net als bitcoin ongeveer 10% in de plus vandaag.

Beam (BEAM) is al met 11% gestegen, sei (SEI) met 12%, bitcoin cash (BCH) met 12,5% en akash network (AKT) zelfs met 17%.

De cijfers lopen vervolgens nog sneller op. Zo staat stacks (STX) staat vandaag namelijk maar liefst 25% in de plus en pyth network (PYTH) zelfs 41%.

In de top 100 is vandaag theta network (THETA) de grote winnaar. De THETA koers is in de afgelopen 24 uur met ruim 55% gestegen naar $2,25.

Ook vlak buiten de top 100 vallen nog een aantal munten op. Theta fuel (TFUEL), verbonden aan het theta netwerk, staat vandaag 34% in de plus.

Dan hebben we nog wat memecoins. Floki (FLOKI) stijgt met bijna 20%, dogwifhat (IF) met bijna 44% en natuurlijk mogen we ook niet de populaire pepecoin (PEPE) vergeten.

PEPE is in de afgelopen 24 uur met meer dan 50% gestegen naar $0,000002118. Pepe komt weer steeds dichter terug bij de top 100.


Crypto radar: Bitcoin klimt weer op, altcoins kleuren massaal groen

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Worldcoin hardste daler crypto top 100

Desondanks kleurt echter niet alles groen vandaag. Worldcoin (WLD), de populaire nieuwe munt van OpenAI oprichter Sam Altman, krijgt juist een flinke klap te verduren.

De WLD koers zakt vandaag met bijna 12% terug naar $8. Dat kan ook een gezonde correctie zijn, aangezien WLD alsnog bijna 200% in de plus staat ten opzichte van twee weken geleden.


Crypto Radar: markt hard onderuit, maar jasmycoin explodeert 50%

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om met crypto zoals bitcoin of ethereum te handelen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Bitcoin koers schrijft geschiedenis, ethereum steelt de show

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

De harde bitcoin stijging gaat gepaard met nieuwe records op de derivatenmarkt en voor de bitcoin-ETF’s. Lees het Crypto ontbijt terug voor het belangrijkste nieuws van afgelopen nacht.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment