Algorand stijgt hard na nieuws over samenwerking met Verenigde Naties

Louise de Graaf


Algorand (ALGO) gaat samenwerken met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). De ontwikkelingshulporganisatie, die wereldwijde armoede aanpakt, wil met behulp van de Algorand Blockchain Academy zo’n 22.000 medewerkers opleiden in web3.

Het programma helpt landen om een “duurzame ontwikkelingsgroei” te bereiken door gebruik te maken van gedecentraliseerde databases. Medewerkers uit 170 verschillende landen krijgen toegang tot de educatie van de Algorand Blockchain Academy.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Algorand Blockchain Academy voor VN-personeel

Een eerste versie van de cursus over blockchain en andere decentralized ledger technologie (DLT) gaat van start in het eerste kwartaal van 2024. Het programma zal de medewerkers leren om te gaan met financiële inclusie, tokenisatie van real-world assets (RWA) en toepassingen voor digitale identiteit.

Volgens Robert Pasicko van de UNDP is de academie van Algorand essentieel om het team uit te rusten met de juiste kennis. Hij zei het volgende tijdens de Algorand Impact Summit in New Delhi:

“De Algorand Blockchain Academy zal essentieel zijn om ons team uit te rusten met de tools die nodig zijn om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken met behulp van blockchain-technologie. We zijn verheugd om medewerkers van de VN over de hele wereld bij te scholen en te inspireren.”

Doro Unger-Lee van de Algorand Foundation meldde tijdens het evenement dat onderwijs in web3 een “kritieke eerste stap is.” Hij benadrukte dat deze educatie zal helpen om concrete toepassingen van blockchain-technologie te ontwikkelen:

“We zien dit initiatief voor educatie en hulpmiddelen als een kritieke eerste stap om bruikbare, praktische toepassingen van blockchain-technologie te identificeren en te leveren om de duurzame ontwikkelingsdoelen op verschillende gebieden te bereiken.”

VN doen al jaren onderzoek naar blockchain en crypto

De Verenigde Naties doen al jaren onderzoek naar blockchain-technologie. De VN-ontwikkelingsorganisatie werkte in 2018 samen met de Blockchain Charity Foundation om grootboektechnologie te gebruiken voor het bevorderen van het maatschappelijk welzijn.

Ondanks deze positieve insteek van de VN met betrekking tot de blockchain- en crypto-industrie, krijgt de wereldorganisatie ook kritiek. Een recent onderzoek van de VN naar bitcoin (BTC) mining viel niet in de smaak omdat het vol met fouten stond.

De ALGO koers is sinds vrijdagavond hard aan het stijgen. Met een prijs van $0,144 staat ALGO vandaag maar liefst 7,5% in de plus.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment