al $10 miljard opgenomen dit jaar

Louise de Graaf


Het bitcoin (BTC) aanbod op crypto exchanges daalt in rap tempo. Sinds de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben beurzen al bijna tien miljard dollar aan bitcoins uit moeten zwaaien. Dit betekent dat investeerders steeds meer zelf hun bitcoins in bewaring nemen, wat mogelijk goed nieuws is voor de onderliggende koers.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Grote BTC terugtrekking

Op 11 januari betraden de bitcoin beursfondsen de Amerikaanse beurzen, en sindsdien is er zo’n 9,5 miljard dollar aan bitcoin van exchanges afgehaald. Dit blijkt uit data van crypto-analyseplatform Glassnode.

Wanneer bitcoins vanuit exchanges worden opgenomen, vloeien deze vaak richting privé wallets. Dit is doorgaans goed nieuws, omdat het duidt op een groeiend vertrouwen onder investeerders.

De opslag van bitcoins in eigen wallets is namelijk vaak voor de lange termijn. Met een eigen wallet bezit je zelf de bijbehorende private keys, waarmee je de volledige controle hebt over je bezit. Je bent niet afhankelijk van een derde partij en kunt dus zonder omkijken je bitcoins veilig voor een lange tijd bewaren.

Investeerders versturen juist hun bitcoin, of welke crypto dan ook, naar exchanges om zich voor te bereiden op verkoop. Grote instromen naar exchanges zijn logischerwijs dus negatief voor de bitcoin koers.

Glassnode merkte tevens op dat eergisteren, op 27 maart, de derde grootste dagelijkse opname sinds de start van het jaar werd geregistreerd. In totaal werd meer dan 22.000 BTC van beurzen afgehaald. Tegen de huidige bitcoin koers staat dit gelijk aan zo’n 1,54 miljard dollar.

Ook kwam het onderzoeksbureau tot de conclusie dat Coinbase gisteren de laagste bitcoin-balans sinds 2018 had, van meer dan 2,3 miljoen bitcoins.

Bitcoin ETF en halving op komst

Terwijl het beschikbare bitcoin-aanbod opdroogt, is tegelijkertijd de vraag naar bitcoin enorm toegenomen. De eerder genoemde bitcoin spot ETF’s hebben gisteren de bijzondere mijlpaal van 500.000 bitcoins in beheer bereikt. Dat betekent dat de fondsen sinds de lancering al voor meer dan 35 miljoen dollar aan ‘s werelds grootste crypto hebben gekocht.

Volgende maand zal tevens de befaamde Bitcoin halving plaatsvinden, waarmee de toevoer van nieuwe bitcoins gehalveerd wordt.

Zowel aan de vraag- als aanbodzijde ziet het er positief uit voor bitcoin. Alles bij elkaar opgeteld lijken we ons op te kunnen maken voor een mooie bullrun. Echter wordt de koers door een verscheidenheid aan factoren beïnvloed, en is niets met zekerheid te zeggen in het investeringslandschap.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 425Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment