Airdrop-kritiek treft Ethereum’s Starknet, activiteit neemt flink af

Louise de Graaf


Eerder vandaag kon je lezen dat Starknet, een ZK-rollup layer-2 netwerk op Ethereum (ETH), zijn STRK-token heeft gelanceerd met een enorme airdrop. In aanloop naar deze allereerste distributieronde is de activiteit op het schalingsnetwerk flink afgenomen Dit heeft alles te maken met een veel bekritiseerd detail van de airdrop.


Ethereum ETF van ARK Invest wil investeerders passief inkomen geven

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum layer-2 activiteit daalt

De airdrop omvat meer dan 700 miljoen STRK-tokens die zijn verdeeld onder ongeveer 1,3 miljoen in aanmerking komende wallets.

Nadat de airdrop officieel was aangekondigd, nam de activiteit op het schalingsnetwerk enorm toe. Op 9 februari registreerde het netwerk nog minder dan 20.000 actieve adressen, maar op 14 februari werd een indrukwekkende piek van 226.576 actieve adressen waargenomen, zo laat data van Starkscan zien. Dit is tevens het hoogste niveau in bijna 3 maanden tijd.

Crypto-fanaten stroomden massaal naar het netwerk in de hoop een graantje mee te pikken van de gigantische airdrop.

Op valentijnsdag werden belangrijke details losgelaten over de langverwachte airdrop, en kreeg de activiteit een flinke klap te verduren.

Er werd onder andere bekendgemaakt dat wallets die op 15 november niet ten minste 0,005 ETH, wat destijds een waarde van zo’n 10 dollar droeg, in bezit hebben, worden uitgesloten van de airdrop.

Sindsdien is het aantal actieve adressen flink gedaald. Gisteren telde het schalingsnetwerk 84.000 actieve adressen, wat een daling van zo’n 63 procent weerspiegelt sinds de eerder genoemde piek op 14 februari.

Ook het handelsvolume is sterk afgenomen de afgelopen dagen. Op 14 februari kwam het handelsvolume boven de 122 miljoen dollar uit, wat het hoogste niveau is van de afgelopen maand. Op 18 februari kwam het volume echter niet verder dan 61 miljoen dollar.

Kritiek op grote crypto airdrop

Op X en in het Discord-kanaal van het project meldden diverse gebruikers van het netwerk dat ze geen tokens hadden ontvangen. Dit ondanks het uitvoeren van transacties ter waarde van duizenden dollars en het toevoegen van liquiditeit aan de blockchain, omdat hun wallet minder ETH bevatte dan het vereiste minimumbedrag.

In een post op X van 19 februari gaf Starknet aan op de hoogte te zijn van de feedback waarin stond dat sommige gebruikers “uitgesloten zijn vanwege bepaalde criteria in de voorwaarden”. Ze meldden bezig te zijn met het aanpakken van deze zorgen, maar benadrukten dat een oplossing tijd vergt voor onderzoek, ontwerp en testen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment